Etiyopya'da Ramazan Sofralarına Sıcak Yemek

Etiyopya'da Ramazan Sofralarına Sıcak Yemek
Uluslararası İşbirliği ve Yardımlaşma Derneği, ramazanda Etiyopya'da her gün sıcak yemek dağıtacak

İSTANBUL (AA) - Uluslararası İşbirliği ve Yardımlaşma Derneği, ramazanda Etiyopya'da her gün sıcak yemek dağıtacak.

Dernekten yapılan açıklamada, ramazanda Habeşistan'ın en muhtaç bölgelerinde iftar ve sahur yemekleri dağıtılacağı, özellikle yetimlerin ailelerine öncelik verileceği belirtildi.

Açıklamada, "Musa Efendi Medresesinde bulunan Hasan Efendi aşevimizde her gün bin kişiye, çoğunluğu kız yetimlerden oluşan Ummul Aytam Medresesinde de her gün bin 500 kişiye iftar ve sahur yemeği vereceğiz. Bir kişinin bir günlük iftar ve sahur yemeği 8 TL, bir aylık iftar ve sahur yemeği 240 TL olacak." ifadesi kullanıldı.

"Sıcak yemek pişiremediğimiz, bizden yardım talebinde bulunan 6 bölgede de bin 920 aileye bir ay yetecek ramazan erzak yardımı yapacağız. Bir erzak paketimizin maliyeti 120 TL olarak hesaplandı." bilgisi verilen yer verilen açıklamada, hayırseverlerin de katkı sağlayabileceği vurgulandı.

Habeşli yetim ve yoksulları hayırseverlerin ramazanda yalnız bırakmayacaklarının ümit edildiği aktarılan açıklamada, "Habeşlilerin iftar ve sahur sofralarındaki dualarına sizleri de ortak etmeyi arzuluyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.