Etyemez: İstihdamı 29 Milyonun Üzerine Çıkarttık

Etyemez: İstihdamı 29 Milyonun Üzerine Çıkarttık
Milletvekili Halil Etyemez, TBMM Genel Kurulu’nda konuştu: " 10 milyonun üzerinde ilave istihdam sağlayarak, istihdam edilenlerin sayısını 29 milyonun üzerine çıkardık. Asgari ücreti, 2002 yılına göre reel olarak yüzde 126, nominal olarak yüzde 770 oranın

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda konuşan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “AK Parti olarak çalışanını koruyan, çalışamayanına bakan gerçek bir sosyal devlet anlayışıyla politikalarımızı belirledik. 10 milyonun üzerinde ilave istihdam sağlayarak, istihdam edilenlerin sayısını 29 milyonun üzerine çıkardık. Asgari ücreti, 2002 yılına göre reel olarak yüzde 126, nominal olarak yüzde 770 oranında arttırdık.” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, TBMM Genel Kurulu’nda verilen bir grup önerisi hakkında AK Parti Grubu adına söz alarak konuşma yaptı.

Sözlerine 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutlayarak başlayan Milletvekili Halil Etyemez, Suriye, Filistin, Arakan ve birçok mazlum coğrafyada binlerce çocuğun savaşlar yüzünden öldüğünü, sakatlandığını ve kötü yaşam koşullarına maruz kaldığını söyledi. Milletvekili Etyemez, “Çocuklarımızın güvenliğinin, geleceğinin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Daimi Temsilcisi 5 ülkenin tasarrufunda olması kabul edilecek bir durum değildir. Cumhurbaşkanımızın “Dünya 5’ten Büyüktür” diyerek yaktığı ateşin, tüm dünya çocuklarının güvenle, huzurla yaşayacağı bir dünya sistemine vesile olmasını diliyorum.” dedi.

İSTİHDAM EDİLEN SAYISI 29 MİLYONUN ÜZERİNDE

16 yıllık AK Parti iktidarında ekonomiden sanayiye, tarımdan turizme bütün alanlarda atılımlar gerçekleştirerek milletin refah seviyesini artırdıklarını kaydeden Halil Etyemez, kişi başına düşen milli geliri 3 bin 500 dolardan 11 bin dolara, milli gelir sıralamasında ise Türkiye’yi 17’nci sıraya yükselttiklerini vurguladı. Ekonomik kalkınmanın yanında çalışanını koruyan, çalışamayanına bakan gerçek bir sosyal devlet anlayışıyla politikaları belirlediklerinin altını çizen Etyemez, “Yaptığımız çalışmalarla 10 milyonun üzerinde ilave istihdam sağlayarak, istihdam edilenlerin sayısını 29 milyonun üzerine çıkarttık. İşgücüne katılım oranını ise yüzde 54’lere çıkararak büyük bir başarı elde ettik. 1 Milyon taşeron işçiyi kadroya geçirerek sendikal haklara sahip olmalarını sağladık. Etkin denetimler ve uygulamaya koyduğumuz düzenlemeler sonucunda 2002 yılında yüzde 54,1 olan kayıt dışı istihdam oranını, yüzde 33’e kadar indirdik. Kadınlarımıza, engellilerimize ve gençlerimize pozitif ayrımcılık yaparak sosyal politikalarımızın merkezine koyduk. 2018 yılını da Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Yılı ilan ederek sokakta çalıştırılan çocuklara müdahale etmek için 81 ilde 117 mobil ekip oluşturduk.” diye konuştu.

ASGARİ ÜCRETTE REEL ARTIŞ YÜZDE 126

Asgari ücretin bir sosyal korunum alt sınırı olduğunu açıklayan Etyemez, asgari ücretle ilgili çalışmaları işçilerin memnuniyeti ve piyasa dengelerini göz önünde bulundurarak, sosyal taraflarla istişareye önem vererek yürüttüklerini kaydetti. Etyemez, “2002 yılında 184 lira olan net asgari ücreti, 2018 yılı Ocak ayı itibarıyla bin 603 liraya çıkarttık. 2018 yılında asgari ücret, 2002 yılına göre reel olarak yüzde 126, nominal olarak yüzde 770 oranında artmış oldu. Gelir Vergisi Genel Tebliği ile asgari ücretlilerimizin vergi dilimi mağduru olmamaları için asgari geçim indirimi ilavesi yaptık. Önümüzdeki ay toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun, vatandaşlarımızın beklentilerini ve sosyal dengeleri göz önünde bulundurarak, asgari ücreti çalışanlarımızın tamamını memnun edecek bir düzeye çıkartacağına inancımın tamdır” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.