Evindeyken İsrail Askerlerinin Mermisiyle Gözünü Kaybetti

Evindeyken İsrail Askerlerinin Mermisiyle Gözünü Kaybetti
Kudüs'teki evinin balkonundayken İsrail mermisiyle gözünü kaybeden Fatma Ubeyd, işgalin evlerindeyken bile Filistinlilere zarar verdiğini gösteren bir örnek olarak ihlallere maruz kalanlar arasında yerini aldı- Ubeyd:- "Göz sinirlerimi kaybettim. Yemek ye

KUDÜS (AA) - EMCED NEBDAN - Kudüs'teki evinin balkonundayken İsrail kurşunuyla gözünü kaybeden Fatma Ubeyd, işgalin evlerindeyken bile Filistinlilere zarar verdiğini gösteren bir örnek olarak ihlallere maruz kalanlar arasında yerini aldı.

Kudüs'ün "küçük Gazze'si" olarak da bilinen İseviye beldesinde 4 yıl önce kavga seslerini işiterek kızı ve damadıyla balkona çıktığını belirten 52 yaşındaki Ubeyd, İsrail askerlerinin kavganın yapıldığı yere geldiğini ancak kavgayı sonlandırmak yerine bir grup genci kovalamaya başladığını söyledi.

Daha sonra birden yüzünde bir acı hissettiğini ve bilincini kaybettiğini aktaran Filistinli kadın, hastaneye kaldırıldığını ve birkaç kez ameliyat olduğunu ancak sol gözünü kaybettiğini ve daha başka sağlık problemleri de yaşadığını kaydetti.

"Göz sinirlerimi kaybettim. Yemek yerken zorlanıyorum. Sol tarafı tamamen zarar gören yüzüme platin takıldı. Çok zorluk çekiyorum. Bazen yüzümde iltihap oluşuyor." ifadelerini kullanan İsrail işgalinin mağdurlarından Ubeyd, gözünün üzerine protez takıldığını da sözlerine ekledi.

-İsrail, Kudüs'ün "küçük Gazze'si"ne orantısız güç uyguluyor

İseviye Takip Komitesi Üyesi Muhammed Ebu Hıms, beldede İsrail askerlerinin mermileriyle yüzlerinden yaralanan 14 kişi bulunduğunu söyledi.

İsrail'in İseviyye sakinlerine orantısız güç kullandığını, buradaki Filistinlilerin askerlerin ihlallerine karşı durmada cesur olduğunu belirten Ebu Hıms, bu nedenle bu beldeye bazen "küçük Gazze" dediklerini ifade etti.

İseviye beldesindeki bir tıp merkezi çalışanı da birkaç gün önce İsrail askerlerinin plastik mermisi gözüne isabet eden bir gencin merkeze geldiğini belirtiyor.

Görevli, gencin merkeze o halde geldiği günlerde İsrail askerleriyle herhangi bir olay çıkmadığını da aktarıyor.

İsrail askerlerinin gün aşırı baskınlar düzenlediği beldede yaşayan Filistinliler, Tel Aviv yönetiminin Kudüs sakinlerine verdiği mavi karta sahip. Kartın, taşıyıcılarına ücretsiz tedavi imkanı sağlamasına rağmen İsrail yönetimi, askerlerin mermileriyle yaralananların tıbbi ihtiyaçlarını genelde karşılamıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.