Fabrika işçilerinden protesto eylemi

Fabrika işçilerinden protesto eylemi
Kırşehir'de bir lastik fabrikasında çalışan işçiler, sendika temsilcisinin giriş kartının iptal edilmesini protesto etmek amacıyla Ankara-Kayseri karayolunda yürüyüş yaptı- Çevik kuvvet ve TOMA ile müdahale edilen işçilerden aralarında sendika yöneticiler

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de bir lastik fabrikasında çalışan bazı işçilerin, sendika baş temsilcisinin içeri alınmamasını protesto etmek amacıyla karayolunda yaptığı yürüyüşe polis müdahale etti.

Toplu sözleşme sürecinin yaşandığı Ankara-Kayseri karayolu üzerindeki Petlas Lastik Fabrikası'nda çalışan Petrol-İş Sendikası Kırşehir Temsilcisi üyesi işçiler, sendikanın fabrika baş temsilcisi Mehmet Doğan'ın giriş kartının iptal edilmesini protesto etmek için iş yeri önünde toplandı.

Burada bir süre Doğan'ın içeri alınmasını bekleyen yaklaşık 400 işçi, talepleri yerine getirilmeyince karayolunu bir süre trafiğe kapatarak eyleme başladı. Kırşehir kent merkezine yürüyüşe geçen işçilerin önü polis ekipleri tarafından Kındam Kavşağında kesildi. Yapılan görüşmeler sonunda Şehitlik Kavşağına kadar yürümelerine izin verilen işçiler burada dağılmayınca, TOMA ve çevik kuvvet ekipleri tarafından müdahale edildi.

Biber gazı ve tazyikli su ile yapılan müdahalenin ardından bazı sendika yöneticilerinin de aralarında olduğu 4 kişi "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet ve karayolu trafiğini tehlikeye düşürmek" suçlamalarıyla gözaltına alındı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.