İsmet Karababa

İsmet Karababa

Fair Play'ın ibresi hep Konya'yı gösteriyor

Fair Play'ın ibresi hep Konya'yı gösteriyor


    Fair Play; kısaca insan vicdanının sesidir, İslam öğretileri ile  bu toprakların yetiştirdiği Hz. Mevlana, Yunus Emre gibi  bir çok değerlerimizin felsefeleridir aslında.!
    Mevlana şehri Konya'mızın dolasıyla Mevlana türbesini içinde barındıran Karatay'ımızın Avrupa Fair Play ödülü alması çok önemli ve de anlamlıdır. Bu nedenledir ki Uluslararası alanda bu ödülü almak biz Türk insanları için anlamlı olduğu kadar bu topraklardan insanımızın özelliği adına dünyaya verilen bir mesajdır.
    Fair Play Olgusu Dünyada ilk 1982 yılında gündeme geliyor. Türkiye Milli Olimpiyat Komitemiz aynı yıl Fair Play komitesini kuruyor.1983 yılında T.Milli Olimpiyat Komitemizden  ve 1984 yılında UNESCO’dan  Karatay ilçemizin insanı olarak aldığım büyük ödül ile birlikte Türkiye'de Fair Play adına atılımın Karatay ile başladığını ve devam ettirildiğinin görülmesi önemlidir.
    Aldığım Fair Play ödülü ile Türk spor tarihinde büyük ödülü alan ilk ve tek sporcusu olma unvanını kazanmış olmam bana Fair Play adına önemli bir misyonu da yüklemişti. Taşıdığım misyonun bilinci içerisinde antrenörlüğe başladım. Bu güne kadar yaptığım hem mesleki, hem de sosyal alandaki çalışmalarım ile Fair Play adına Konya ve Türk sporu adına önemli hizmetlerimin olduğunu düşünüyorum.
    Bireysel sporlarda bir sporcuyu eğiterek istediğiniz yapıya getirmeniz mümkündür ancak bu takım sporlarında hele, hele futbolda ve de altyapıda sürekli yaş değişikliği ile yaşanan değişimin içindeki bir takımı 4 yıl üst, üstte şampiyonluğa oradan Türkiye üçüncülüğüne taşımak ve bunu hiç bir futbolcusu kırmızı kart görmeden başarmak  ve dünya fair play ödülüne kavuşmak kolay olmasa gerek.
    Biz bunu Konyaspor genç takımıyla başardık ve takımım Dünyada örnek takım seçildi. Yine çalıştırdığım Konya Endüstrispor’un, başkanlığını yaptığım TÜFAD'ın Fair Play ödülü kazanmalarına katkı veren oldum.
    Kazandığım ödüllerle birlikte şahsımın başında olduğu Konyaspor Genç takımının, K.Endüstrispor’un, TÜFAD'ın ödülleri ile birlikte kazanılan Konya'mızın 17 ödülü içinden Konyaspor Kulübü, Mehmet Baykan, Necati Yeğenoğlu, Nail Bülbül, Cengiz Kahveci, Taşkentspor, Karatay Belediyesi gibi fair play örneklerini TMOK bildirerek yeni değerlerimizin bu ödülü kazanmalarına vesile olmanın gururunu yaşıyorum.
    Bu gün ilimizde 5 Uluslararası, 17 TMOK’dan aldığımız ödülle örnek bir il konumundayız. Bu konumumuzu Fair Play müzemiz ile taçlandırmış olduk. Karatay Belediyemizin ödül töreninde konuşan Avrupa Fair Play Birligi Bşk.Yrd. Sayın Erdoğan Arıpınar “Pusulanın ibresi hep kuzeyi gösterir, Fair Play'ın ibresi de hep Konya'yı gösteriyor” demesi Konya olarak spora bakışımızın dışardaki algısının yansıması bakımından çok önemsiyor buna katkı veren olarak mutlu oluyorum.
    Formasını giydiğim, antrenörlüğünü yaptığım beni ben yapan değerlerimi burada kazandığım Konyaspor kulübümün Uluslararası  alanda aldığı iki büyük ödülü ve elde ettiği bu yapısıyla Türkiye'nin tek örnek kulübü olma özelliği taşıdığı da ayrıca bilinmelidir. Teknik direktörümüz Sayın Aykut Kocaman da Dünya Fair Play ödülü sahibidir. Sayın Ahmet Şan başkanıma buradan seslenerek kulübümüzün bu özelliğini sizler çok iyi değerlendirmelisiniz diyorum.
    Fair Play ödülleri kazanmak, Fair Play'ın başkenti olarak anılmak kadar bu özelliğimizi korumanın yanında bize üstlenen misyonumuzun gereğini de yaparak ilimizin özelliğini geliştirecek çalışmalar içinde olabilmek te önemlidir. Burada en büyük şansımız Spor Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Baykan'dır. Kendileri de fair play ödülü sahibidirler. Sizlerin aracılığı ile bir çağrım olacaktır. Kendileri aynı zamanda TFF başkan Yardımcısı olması nedeniyle ve Fair Play adına üstlenmesi gereken misyon adına başta futbol olmak üzere tüm federasyonların antrenör kurslarında Fair play ile ilgili dersler konulmasını sağlamalarını bekliyorum. Bunu sağlarlar ise antrenörlerimizin fair play konusunda bilinçlenmelerine önemli katkı vererek Türk sporunun yarınlarındaki başarısına ve barışına yeni Fair play örneklerinin çıkmasına da vesile olmuş olacaklardır.
    Hatta bir adım daha ileri gidiyorum; “2015 yılını ülkemizde Fair Play Yılı" ilan etmelerini tüm federasyonları harekete geçirmelerini Fair Play ruhunun dalga, dalga ülkemize yayılmasına benimsenmesine güzel örneklerin yaşanması ve çıkartılmasına vesile olmalarını bekliyorum. Bunu Fair Play'in başkenti diye anılan Konya'mızın yetiştirdiği Fair Play ödüllü bir spor adamının başlatacak olmasının öneminin de altını çiziyorum.
    Konya'mızın bu özelliğini yansıtma, geçmişten geleceğe ışık tutma adına önemli bir eser olarak gördüğüm Dünyanın ilk Fair Play müzesini şehrimize kazandırmasından dolayı Karatay belediye başkanımız Sayın Mehmet HANÇERLİ'ye Fair Play ödülü kazanan arkadaşlarım adına teşekkür etmek isterim. 
    Burada Avrupa Fair Play Birliği (EFPM) başkanı Sayın Christian HİNTERBERGER ile EFPM Bşk. Yrd. Erdoğan ARIPINAR ve ekip arkadaşlarına katılımları ve destekleri konusunda şükranlarımı, geçmişte Fair Play ödülü almış değerlerimiz ile birlikte 25 yıl aradan sonra büyük bir sorumluluk göstererek törene katılan genç takım futbolcularıma sonsuz teşekkürlerimi sunmak isterim.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
İsmet Karababa Arşivi
SON YAZILAR