Fas'ta sahte içki yapımı için hastaneyi soydular

Fas'ta sahte içki yapımı için hastaneyi soydular
RABAT (AA) - Fas'ın Sidi Süleyman kentindeki bir hastanenin deposundan kaybolan kimyasal maddelerin içki yapımında kullanılmak üzere çalındığı...

RABAT (AA) - Fas'ın Sidi Süleyman kentindeki bir hastanenin deposundan kaybolan kimyasal maddelerin içki yapımında kullanılmak üzere çalındığı belirtildi.

Fas basınında yer alan haberlere göre olay, başkent Rabat'ın 100 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Sidi Süleyman kentindeki devlet hastanesinde yaşandı. Hastanedeki iki üst düzey yetkilinin izinde olmasını fırsat bilen hırsızların, ameliyat öncesi hastayı uyuşturmaya yarayan kimyevi maddeleri içki yapımında kullanmak üzere çaldıkları aktarıldı.

İsmini vermek istemeyen bir hastane çalışanına dayandırılan haberlerde, sahte içki yapımında önemli bir bileşen olan maddenin doğrudan beyni etkileyerek uyuşmasına yol açtığı kaydedildi.

Yerel basında hırsızlığın ne zaman gerçekleştiğine dair bilgi yer almazken, olayla ilgili yetkili makamlardan da resmi bir açıklama yapılmadı.

Fas'ta ağır cezai yaptırımı olmasına rağmen yaygın olarak üretilen sahte içkiler ülkede "hayat suyu" adıyla yasa dışı olarak satılıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.