Fas'ta Yee Türkçe Yaz Okulu Programı Tanıtıldı

Fas'ta Yee Türkçe Yaz Okulu Programı Tanıtıldı
RABAT (AA) - Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Rabat Türk Kültür Merkezi, Faslı öğrencilere "Türkçe Yaz Okulu" programını tanıttı. YEE Rabat Türk Kültür...

RABAT (AA) - Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Rabat Türk Kültür Merkezi, Faslı öğrencilere "Türkçe Yaz Okulu" programını tanıttı.

YEE Rabat Türk Kültür Merkezi Müdürü Ensar Fırat, yüzlerce öğrencinin katıldığı tanıtım toplantısında, konuklara YEE'nin Türkçe Yaz Okulu programı hakkında bilgi verdi.

Fırat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkçe Yaz Okulu'na öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Fırat, "Program kapsamında dünyanın birçok ülkesinden öğrenciler ülkemize geliyor. Bu yıl da çok sayıda ülkeden başvurular var. Yoğun bir talep söz konusu. Programa katılmaya hak kazanan öğrenciler, Türkiye’de eğitimin yanı sıra birçok yeri görme şansı elde edecekler. Türk kültürü ve sanatı ile yakından tanışma fırsatı bulacaklar." dedi.

Rabat Türk Kültür Merkezi'nde okutman olarak görev yapan Yasemin Tufan Kuş ise YEE'nin söz konusu programı 8 yıldır düzenlediğini ve bu yıl Rabat'tan 12 öğrenciyle Türkçe Yaz Okulu'na katılacaklarını aktardı. Programın sadece Türkçe eğitimiyle sınırlı olmadığını belirten Kuş, şunları söyledi:

"Öğrenciler Türkçenin yanı sıra Türk kültürünü, mutfağını, danslarını, sanatını kapsayan birçok konu hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Bir ay süren programın ilk 3 haftasında farklı ülkelerden oluşan gruplar Türkiye'nin birçok kentinde ayrı ayrı eğitim alacaklar. Programın son haftasında ise tüm öğrenciler İstanbul'da buluşarak çeşitli faaliyetlere hep beraber katılacaklar. Öğrencilerimiz yaz okulunda hem Türkçeyi öğreniyor hem de birbirleriyle dostluk ve kardeşlik içinde bu programı tamamlıyorlar."

YEE tarafından geçen yıl düzenlenen Türkçe Yaz Okulu eğitim programına 57 ülkeden 700'e yakın öğrenci katılmıştı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.