Fatih Sultan Mehmet Bisiklet Turu Düzenlenecek

Fatih Sultan Mehmet Bisiklet Turu Düzenlenecek
- UCI takviminde 2.2 kategorisinde yer alan tura, Edirne ve Kırklareli ev sahipliği yapacak

ANKARA (AA) - Fatih Sultan Mehmet Bisiklet Turu, 29-30 Mart tarihlerinde Edirne ve Kırklareli'de yapılacak.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, yaptığı yazılı açıklamada, bisiklette 2018 yılı faaliyetlerinin büyük bir heyecan ve katılımla devam ettiğini belirtti.

Bisiklet sporunu Türkiye'nin her bölgesine yaymayı, yaşam biçimi haline getirmeyi ve ülke tanıtımına katkı sağlamayı amaçladıklarını vurgulayan Küçükbakırcı, "Bu düşünceden hareketle 29 Mart'ta Edirne'de başlayıp, 30 Mart'ta Kırklareli'de sona erecek Fatih Sultan Mehmet Bisiklet Turu yol yarışları yapılacak." ifadesini kullandı.

Küçükbakırcı, şunları kaydetti:

"Fatih Sultan Mehmet Han adına yapılacak bu yarışların başta Fatih Sultan Mehmet Han, Edirne ilimiz ve ülkemizin tanıtılmasına katkı yapacağına inanıyoruz. Türkiye Bisiklet Federasyonu olarak örnekte olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin her köşesinde yaşamış, Türk milletinin manevi şahsiyetlerden olan şahısların isimleri adına turlar düzenlemeyi ve hem o bölgenin tanıtımına katkı yapmayı hem de bisiklet sporunun tanınmasına vesile olmayı hedeflemiş bulunmaktayız."

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) takviminde yer alan Fatih Sultan Mehmet Bisiklet Turu, 2.2 kategorisinde düzenlenecek.

Yarışın ilk etabını 133 kilometrelik Edirne-Uzunköprü-Edirne parkuru oluşturacak. Bisikletçiler, yarışın ikinci günü ise 136 kilometrelik Edirne-Havsa-Babaeski-Lüleburgaz-Kaynarca-Kırklareli parkurunda pedal çevirecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.