Fatma Toru: Meram unutmayacak

Fatma Toru: Meram unutmayacak
Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, PUSULA’ya yaptığı açıklamada Meram’ın geleceğine yön verecek önemli yatırım ve çalışmalara imza attığını belirterek, "Bunların kıymeti zamanla anlaşılacak" dedi

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, tekrar aday gösterilmemesi ile ilgili PUSULA’ya özel yaptığı açıklamada 5 yıllık süre zarfında Meram’a faydalı olabilecek her türlü projeyi desteklediğini ve Meram’ın geleceğine yön verecek önemli yatırımlara imza attığını belirterek bu dönemde ilçede gerek kamu kurum ve kuruluşları gerekse Büyükşehir Belediyesi yatırımları yönüyle Meram’ın aleyhine adaletsiz davranıldığını söyledi.

Meram Belediye Başkanlığına tekrar aday gösterilmemesi ile ilgili PUSULA’ya özel yaptığı açıklamada 5 yıl boyunca gecem gündüzüm Meram oldu diyen Fatma Toru, Meram’da her zaman en güzelini yapmak için gayret gösterdiğini ifade etti. Meram’ın kronikleşmiş pek çok probleminin çözümünde olağanüstü gayret içerisinde çalıştığını söyleyen Başkan Toru, kadın bir belediye başkanının nelere kadir olduğunu tüm Konyalıya ve Meram’a gösterdiğini belirtti. “Temennimiz yaptığımız hizmetlerle yıllarca anılabilmek” diyen Fatma Toru; “Mensubu olduğumuz partinin ve inancımız gereği edindiğim bilgi ve tecrübelerle, şehrim için, Meram için en güzelini yapmaya çalıştım. 5 yıl boyunca gecem gündüzüm Meram oldu. İnşallah temennimiz yaptığımız hizmetlerle bir Ahmet Öksüz, bir Yılmaz Kulluk gibi bu şehre hizmet eden pek çok büyüğümüz gibi yıllarca anılabilmek. Halkımız nezdinde yaptığımız çalışmaların pek çoğu yıllar sonra anlaşılacak... Meram’ın pek çok problemini çözmek için insanüstü bir çaba gösterdik ve siyasi kariyerimizi riske ederek taşın altına elimizi koyduk. İnşallah ben yıllar sonra da Meram halkının Fatma Toru’nun ekibiyle birlikte verdiği mücadeleyi, emekleri unutmayacağını, güzel bir şekilde yâd edeceğini düşünüyorum. Halkımız yıllar sonra bir kadın belediye başkanının nelere muktedir olabileceğini neleri yapabildiğini neleri başarabildiğini yıllarca konuşacak” ifadelerini kullandı.

fatma-toru-(1)-001.jpg

“ŞÜKRAN PROJESİ BİR TAKIM ÇEVRELERİN İŞTAHINI KABARTTI ”

Başkan Toru, başkan adayları belirlenirken; akçeli işlere girilmemesi, FETÖ ve benzeri örgütlenmelere tabi olunmaması, hizmet üretilmesi ve anket verilerinin dikkate alındığı ifade edilmektedir. . Biz Allah’a şükür bugüne kadar hiçbir akçeli işe bulaşmadık. Güzel projelere ve çalışmalara imza attık. Halkımızla iletişimimiz sürekli idi. Kamuoyu noktasında da anketlerin güvenilir olmadığını Cumhurbaşkanımız da ifade etti. Fatma Toru ekibi ile birlikte pek çok projeye imza attı, elinden geleni yaptı. Belli çevrelere hizmet etmek, belli çevrelerden güç almak yerine Meram için, Meramlı için doğru bildiklerini yapmaya çalıştı. MAALESEF ŞÜKRAN’LA İLGİLİ BELLİ PAZARLIKLARA EVET DEMEDİĞİMİZ, KENDİ SİYASİ İKBALİMİZ YERİNE MERAM’IN GELECEĞİNİ VE MERAMLIYI TERCİH ETTİĞİMİZ İÇİN YEREL SİYASETTE ÇEŞİTLİ ALGI OYUNLARI VE İTİBARSIZLAŞTIRMA OPERASYONLARI, HİZMET SUNUMUNDA SET OLMA VB. MOBİNGLERE MARUZ KALDIM.

Aslımız, usulümüz ve üslubumuz ile farkımızı ve duruşumuzu net bir şekilde ortaya koyduk. Hamdolsun alnımızın akıyla bize verilen emaneti ve bayrağı devretmek üzere gün sayıyoruz. Davamıza vefamızı göstererek, liderimize sadakatimiz ile bundan sonra da verilen her türlü görevde halkımıza hizmet yolunda çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

fatma-toru-(2).jpg

“NE KADAR ADALETLİ DAVRANILMIŞ GÖREBİLİRİZ”

Kadın ilçe belediye başkanı olarak ciddi projeleri desteklediğini ve ekonomik anlamda sıkıntı yaşadığımız süreçte bile önemli imar yatırımların altına imza attığını söyleyen Toru, konu ile ilgili şunları söyledi; “Sorarım size hangi belediye başkanı 5 yıllık hizmet döneminde meskûn yapılaşmış bir alanda 60 mahallesini 50 milyon metrekareyi bütüncül bir planlama tarzıyla planlayıp çalışarak meclislerden geçirmiş? Türkiye genelinde hangi ilçe belediye başkanı 3 yıllık sürede 35 milyon metrekarelik alanda 18. madde imar uygulaması yapabilmiş? Biz sadece 5 yılda 35 milyon metrekare 18 uygulaması yaptık. Bunların tamamı meskûn sahaydı. Bunlar olağanüstü bir çaba, olağan üstü bir emektir. Yine hangi belediye başkanı 2 yıllık 3 yıllık süreçte şehir merkezi, tarihi kent merkezi dâhil olmak üzere 6 bini geçkin kişiyle (% 99,9 oranında) davalık olmaksızın bire bir uzlaşarak anlaşmış, alanı boşalttırmış ve tahliye ederek inşaatlarına başlamıştır. Türkiye’de hangi belediye başkanı 2018 Ağustos ayından itibaren girdiğimiz ekonomik dar boğaza rağmen 3 bin konutun temelini atabilmiş ve 3 bin konutluk projeyi halkla buluşturabilmişti?”

toru-002.jpg

MERAM BELEDİYESİNİN BORCU NE KADAR?

Göreve geldiğimizde 100 milyon TL borçla devraldığımız belediyenin önceki dönem borcunu daha 2 ay önce yeni bitirdik” diyen Başkan Toru, buna rağmen değer üreterek yeni dönem için 2 milyar TL’lik bir yatırım bıraktıklarının altını çizdi. Meram’da 10 yılda dökülen asfaltın kendi döneminde 3 yılda Meram bölgesinin yollarıyla buluşturduğunu kaydeden Toru, “Sosyal tesisler, spor kompleksleri, parklar, konut alanları, dönüşümler, kütüphaneler, Konya’nın 900 bin metrekarelik ilk Millet Bahçesi, Konya’nın ilk Millet Kıraathanesi ve daha nicesi… Netice itibariyle Meram Belediyesinin tüm borcu; 30 milyon TL’si araç ve iş ekipmanlarının ödemeleri olmak üzere devam eden asfalt, bordür, altyapı ve parke ihalesi olmak üzere toplam 57 milyon liradır. Özellikle son yıllarda büyük bir atılım gerçekleştirmiş bir belediyenin gelir ve gider dengeleri düşünüldüğünde bu rakamın hiçbir şey ifade etmediği herkesin malumudur” ifadelerine yer verdi. (Ayşegül Ertul-Pusula)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum