Fed Cleveland Başkanı Mester:

Fed Cleveland Başkanı Mester:
"Fed'in bu yıl para politikası çerçevesini değerlendirmesi uygun"

NEW YORK (AA) - ABD Merkez Bankası (Fed) Cleveland Şubesi Başkanı Loretta Mester, Fed'in bu yıl para politikası çerçevesini değerlendirerek farklı alternatifleri gözden geçirmesinin uygun olduğunu söyledi.

Mester, New York'ta yaptığı konuşmada, Fed'in şu anki para politikası çerçevesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Bu sene Fed'in para politikası çerçevesini değerlendirerek farklı alternatifleri gözden geçirmesinin uygun olacağını belirten Mester, "Var olan ve gelecekteki ekonomik koşullar altında, Fed'in politika çerçevesini değiştirmek para politikasını daha etkili yapar mı? Bu konuda açık fikirliyim. Benim açımdan, var olan çerçevenin başarısı ve alternatif çerçevelerle ilgili kanıtların yetersizliği, yeni bir çerçeveye geçişte çıtayı oldukça yukarı yaşıyor." ifadelerini kullandı.

Mester, alternatif para politikaları çerçeveleriyle ilgili olarak, Fed'in yüzde 2 olan enflasyon hedefinin yüzde 4 olarak belirlenmesi, fiyat seviyesi hedeflemesi veya nominal gayri safi yurt içi hasıla hedeflemesi gibi seçenekler bulunduğunu kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.