Federasyon başkanlarından teröre tepki

Federasyon başkanlarından teröre tepki
Motosiklet Federasyonu Başkanı Uçar:"Türkiye'yi zayıf düşürme operasyonu diye düşünüyorum"- Bisiklet Federasyonu Başkanı Müftüoğlu:"Bunlar insan değil. Bir insan bunu yapamaz"- Karate Federasyonu Başkanı Delihasan: "Zarar vermek isterken bizi birleştiriyo

ANKARA (AA) - Spor federasyonlarının başkanları, Ankara'daki terör saldırısına tepki gösterdi.

Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, spor camiası olarak daha fazla bir arada olmaları gerektiğini belirterek, "Bu olaylar zinciri, 76 milyon insanın psikolojisine yönelik bir durum. Tüm spor müsabakalarında lanetlenmesi gereken bir olay. Türkiye'yi zayıf düşürme operasyonu diye düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı.

Terörü lanetlediğini ancak bunun yetmediğini anlatan Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ise "Bunlara ne denebilir ki! Ülkeyi bu hale sokmanın alemi yok. Bunlar insan değil. Bir insan bunu yapamaz" diye konuştu.

Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan da terör olaylarını millete yılgınlık vermek için yaptıklarını dile getirerek, "Asker biterse askeriz, polis biterse polisiz, mermi biterse mermiyiz. Ama zarar vermek isterken bizi birleştiriyorlar. Türk ulusu ve milleti birleşiyor" ifadelerini kullandı.

Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz ise lanet kelimesinin yetersiz kaldığına dikkati çekerek, "Millet olarak bunların üstesinden geleceğiz ama bu tür olaylara da üzülüyoruz" dedi.

Her türlü terör olayını lanetlediklerini belirten Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu da "Ankara Kızılay'da gerçekleşen alçak terör saldırısı sonucu hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve yüce milletimize sabırlar, yaralı olanlara da acil şifalar dileriz" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.