Fetö Sanığı Öğretmenler Hakim Karşısında

Fetö Sanığı Öğretmenler Hakim Karşısında
Adana'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan, aralarında meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu 6 öğretmenin yargılanmasına başlandı

ADANA (AA) - Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 6 öğretmen hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar C.K, S.E, N.Ö, Ş.Y, Y.S. ve Y.Y. ile avukatları katıldı.

Sanık C.K, savunmasında, halen görevine devam ettiğini söyledi. C.K, sosyal medya paylaşımlarının, kendisi tarafından değil adına açılan ikinci bir hesaptan 10 yaşındaki oğlu ve öğrencisi tarafından yapıldığını ileri sürdü.

Meslekten ihraç edilen S.E. de örgütün şifreli haberleşme programı ByLock olan hattını 2007'den itibaren kullandığını belirtti.

"ByLock'u kızımın mevlidi sırasında bir öğrenci velisi yükledi." diyen S.E, "Bu programın örgüte ait olduğunu bilmiyordum. Kızım telefonumu balkondan attı. Telefonum kırıldı, bu programı bir daha da kullanmadım." dedi.

Y.Y, ByLock tespit edilen telefonu Kırıkkale'den satın aldığını ve babası M.A'ya ölmeden önce bir hatla birlikte teslim ettiğini savundu.

Babası vefat ettikten sonra çantasında telefonun bulunduğunu kaydeden Y.Y, "Annem de bana verdi, ben de bu telefonu bana ait hatla kullandım. Bu sebeple iletişim tespit tutanaklarında bu cihazı kullanmış olduğum tespit ediliyor. Ancak ben kesinlikle ByLock kullanmadım." iddiasında bulundu.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 10 Mayıs'a erteledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.