Fetö Tutuklularının Tercihi İnce Ve Hdp Oldu

Fetö Tutuklularının Tercihi İnce Ve Hdp Oldu
Bolu'da, FETÖ'ye yönelik soruşturma ve dava nedeniyle tutuklananların da bulunduğu cezaevlerinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en çok oy Muharrem İnce'ye, milletvekili seçiminde ise HDP'ye çıktı- Karabük'te FETÖ kapsamında tutuklananların da bulunduğu cez

BOLU/KARABÜK (AA) - Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma ve dava nedeniyle tutuklananların da bulunduğu cezaevlerinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en çok oy Muharrem İnce'ye, milletvekili seçiminde ise HDP'ye çıktı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, FETÖ üyelerinin de tutuklu bulunduğu Bolu T ve F tipi ceza infaz kurumlarında 623 tutuklu oy kullandı.

Geçerli oylara göre, Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP'nin adayı Muharrem İnce'ye 307, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 118, İyi Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'e 103, HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş'a 66, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na 26, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e 3 oy çıktı.

Milletvekilliği seçiminde ise aynı sandıklarda tutuklu sanıklar, HDP'ye 195, CHP'ye 144, MHP'ye 115, İYİ Parti'ye 99, AK Parti'ye 36, Saadet Partisi'ne 23, Hür Dava Partisi'ne 1, Millet İttifakı'na 8, Cumhur İttifakı'na 2 oy verdi.

- Karabük'teki cezavinde de en çok oy İnce'ye

Karabük'te FETÖ sanıklarının da bulunduğu T Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda 497 tutuklu oy kullandı.

Geçerli oylara göre, Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP'nin adayı Muharrem İnce'ye 266, İyi Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'e 105, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 101, HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş'a 19, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na 6 oy çıktı.

Milletvekilliği seçiminde ise aynı sandıklarda tutuklu sanıklar, İYİ Parti'ye 148, HDP'ye 111, MHP'ye 110, CHP'ye 83, AK Parti'ye 32, Saadet Partisi'ne 7, Cumhur İttifakı'na 5, Millet İttifakı'na 1 oy verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.