"Fetullah Gülen onay verdi" diyerek hiçbir şeyi sorgulatmıyorlardı

"Fetullah Gülen onay verdi" diyerek hiçbir şeyi sorgulatmıyorlardı
Konya'da yürütülen soruşturma kapsamında ortaya çıkarılan FETÖ/PDY yapılanmasının ardından bilgi sahibi iş adamı ifadesinde, örgüt üyelerinin "Fetullah Gülen onay verdi" diyerek, yaptıkları ve yaptırdıkları hiçbir şeyi sorgulatmadıklarını belirtti

Konya'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında bilgi sahibi iş adamı ifadesinde, örgüt üyelerinin "Fetullah Gülen onay verdi" diyerek, yaptıkları hiçbir şeyi sorgulatmadıklarını ve bu şekilde her yola başvurduklarını söyledi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde ifadelerine başvurulan H.E. ve M.B, katıldıkları yurt dışı gezileri ve toplantılarla ilgili gözlemlerini anlattı.

Yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında 2 ay önce ifadesine başvurulan iş adamı H.E, cemaatte bulunduğu dönemde hocalar tarafından sohbete katılan kişilerden, sosyal medya hesaplarından Fetullah Gülen'in sayfalarının beğenilmesinin istenildiğini bildirdi.

Mütevelli grubuna kimseden para veya bir şey talep etmemek için katılmak istemediğini dile getiren H.E, bu talebinin kabul görmesi üzerine sadece sohbet grubuna gitmeye başladığını ifade etti.

Ancak 2010'dan sonra mütevelli toplantılarına katılmasa da sohbet hocalarının kurban, burs, himmet parası vermelerini istediğini anlatan H.E, ayrıca himmet toplamalarını, Zaman gazetesi ve dergilere abone bulmalarının ısrarla istendiğini vurguladı.

H.E, birçok tutarsızlığa şahit olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"2013'te cemaate ait televizyon ve gazetelerde faiz veren bankaların reklamlarını cemaat hocalarına sordum. Onlar ilk zamanlar kaçamak cevaplar veriyorlardı. Daha sonraki dönemlerde 'Fetullah Gülen hocanın bu tür şeylere onay verdiğini, bu nedenle kendilerine bu konularla ilgili söz söyleme veya sorgulama yapamayacaklarını' söylediler. Bunun üzerine ben ve benim gibi düşünen üç kişi sohbetlere ve cemaatin diğer faaliyetlerine katılmayacağımızı bildirdik. 2013'ün yaz aylarında cemaatle olan bütün ilişkilerimizi keserek ayrıldık. Cemaatte yer aldığım süreçte hiç kimseden yardım, burs, zekat, fitre, himmet, kurban gibi herhangi bir şey almadım ve toplamadım. İhtiyaç sahibi öğrenciler için çok az miktarlarda yardımlarda bulundum."

- Kendi kızlarını çıkartmadıkları yerlere başkalarının çocuklarını çıkartıyorlardı

Yaklaşık 6 ay önce ifadesine başvurulan iş adamı M.B. ise yurt dışına yapılan bir geziye katıldığını, turistik yerlerin, cemaate ait bir üniversite ile iki kolejin gezdirildiğini ifade etti.

Burada okullarla ilgili tanıtımda bulunulduğunu, gidilen ülkenin vatandaşı olan kız çocuklarına şiir ve şarkı söylettirildiğini aktaran M.B, şöyle konuştu:

"Yurt dışına yaptığımız bir gezi dönüşünde, programı beğenip beğenmediğimi soruldu. O kadar insanın karşısına 17-18 yaşlarında kız çocuklarının çıkartılarak şarkı söyletilmesinin dinen yanlış olduğunu söyleyerek, 'kendi kızını çıkartıp bu kadar insanın karşısında şarkı söyletir misin? diye sordum. 'Ben kızımı bu şekilde çıkartmam. Fakat bunu bir vitrin olarak düşün. Tanıtım amaçlı yapılıyor' cevabı verildi. O tarihten sonra da beni herhangi bir organizasyon için bir daha aramadılar ve davet etmediler. 17-25 Aralık sürecinden sonra Fetullah Gülen cemaatine yapmış olduğum ufak tefek yardımları da kestim. Çünkü bu cemaatin devletimizin ve milletimizin birliğine kastettiğini düşündüğüm için az olan bağlantılarımı da kestim."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.