Fildişi Sahili'nde grev

Fildişi Sahili'nde grev
Ülkede memurlar maaşlarının ödenmediği gerekçesiyle greve gitti

ABIDJAN (AA) - Fildişi Sahili'nde memurların, maaşlarının gecikmesini gerekçe göstererek grev kararı aldığı bildirildi.

Memurlar Sendikası üyesi Mesmin Comoe, AA muhabirine açıklamasında, memurların bir süredir maaşlarını alamadığını söyledi. Memurların, maaşlarının ödenmesi talebiyle grev başlattığını aktaran Comoe, henüz hiçbir yetkilinin grevdeki memurlarla görüşmediğini vurguladı.

Comoe, primlerini alamayan askerlerin de hafta sonu ülkede ayaklandıklarını ve resmi makamların bu istekleri yerine getirmeyi kabul ettiğini dile getirerek, "Elimizde silah olmadığı için bizimle görüşmek istemezler, bizi çağırmazlar." dedi.

Sendika yetkililerinden Jeremie Gnadji de taleplerinin dikkate alınması için 13 Ocak'a kadar grevi sürdüreceklerini belirtti.

Bouake kentinde, askerlerin maaş artışı ve hayat şartlarının iyileştirilmesi talebiyle geçen hafta başlayan ayaklanma, ülkedeki birçok kente sıçramıştı. Kriz dolayısıyla Gana programını yarıda kesen Devlet Başkanı Alassane Vattara hafta sonu ülkeye geri dönmüştü.

Vattara, askerlerin maaş artışı ve hayat şartlarının iyileştirilmesi taleplerinin karşılanacağını belirterek ayaklanmanın son bulduğunu duyurmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.