Filipinler'de Ebu Seyyaf bir rehineyi serbest bıraktı

Filipinler'de Ebu Seyyaf bir rehineyi serbest bıraktı
Filipinler ve Çin vatandaşı rehine yaklaşık 2 yıldır örgütün elindeydi

ZAMBOANGA (AA) - Filipinler'de Ebu Seyyaf terör örgütü yaklaşık iki yıl önce rehin aldığı Filipinler ve Çin vatandaşı bir kadını serbest bıraktı.

Yerel medyada çıkan haberlere göre, Başkomiser Wilfredo Cayat, 21 yaşındaki Yahong Tan Lim'in ülkenin güneyindeki Sulu eyaletinin Patikul kentine bağlı Danag köyünde serbest bırakıldığını söyledi.

Tan, Mayıs 2014'te ülkenin güneyindeki Basilan eyaletindeki bir karaoke bardan annesi Dina Tan Iraham'la kaçırılmıştı.

Anne kızın özgürlüklerine kavuşmaları için 600 bin dolardan fazla fidye talep eden örgüt, Tan'ın annesini serbest bırakmıştı.

Filipinler'in güneyinde faaliyet gösteren örgütlerin en tehlikelisi kabul edilen Ebu Seyyaf, Mindanao ve Sulu'da "bağımsız İslam devleti" kurmak amacıyla 1991 yılından bu yana şiddet eylemleri düzenliyor.

Moro Ulusal Kurtuluş Cephesi'nden ayrılan eski savaşçılar ve Afganistan'da savaşmış Filipinliler tarafından 1990'da kurulan Ebu Seyyaf, fidye karşılığı adam kaçırma olaylarıyla biliniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.