Filipinler'de kaçırılan yabancılar

Filipinler'de kaçırılan yabancılar
Ebu Seyyaf rehinelerin videosunu yayınladı

ZAMBOANGA (AA) - Filipinler'de Ebu Seyyaf terör örgütü, eylül ayında kaçırdığı yabancı rehinelerin videosunu yayınladı.

Radikal hareketlerin sitelerini izleyen ve merkezi ABD'de bulunan SITE İstihbarat Grubu tarafından internet üzerinden yayınlandığı belirtilen videoda, Kanadalı Robert Hall ve Norveçli Kjartan Sekkingstad'ın arkasında yüzleri maskeli ve silahlı örgüt militanlarının durduğu görülüyor.

Militanlar, 12,9 milyon dolarlık fidyenin 13 Haziran'a kadar ödenmemesi durumunda rehinlerden birinin öldürüleceğini tehdidinde bulunuyor.

Videoda, Hall'ın, Kanada ve Filipinler hükümetlerinden yardım istediği görülüyor.

Filipinler ordusunun sözcüsü Tuğgeneral Restituto Padilla, videonun yayınlandığını doğrulayarak, Sulu eyaletinin Jolo bölgesinde tutuldukları düşünülen rehinelerin özgürlüklerine kavuşturulmaları için örgüte yönelik operasyonları sürdürdüklerini söyledi. Padilla, suçlulardan yaptıklarının hesabı sorulana kadar operasyonların devam edeceğini belirtti.

Örgütle görüşen taraflara fidye ödemekten kaçınmaları çağrısında bulunan Padilla, bu örgütlerin fidye ödenmesiyle güçlendiğine dikkati çekti.

Örgütün ay başında yayınladığı videoda, Norveçli rehine Sekkingstad, "Talepler yerine getirilmezse arkadaşımız John gibi bizi de öldürecekler." ifadesini kullanmıştı.

Ebu Seyyaf örgütü eylül ayında 68 yaşındaki Kanada vatandaşı John Ridsdel'i Davao kentindeki yat limanından kaçırmıştı. Örgüt, Ridsdel için 6 milyon dolar fidye talep etmiş ve 25 Nisan'a kadar süre tanımıştı.

Filipinler emniyeti, üç hafta önce Ridsdel'in kafası kesilerek öldürüldüğünü ve başının plastik poşet içinde ülkenin güneyindeki Sulu’da bir caddeye bırakıldığını duyurmuştu.

Filipinler'in güneyinde faaliyet gösteren örgütlerin en tehlikelisi kabul edilen Ebu Seyyaf, Mindanao ve Sulu'da bağımsız devlet kurmak amacıyla 1991 yılından bu yana şiddet eylemleri düzenliyor.

Moro Ulusal Kurtuluş Cephesinden ayrılan militanlar ve Afganistan'da savaşmış Filipinliler tarafından 1990'da kurulan Ebu Seyyaf, rehine olaylarıyla biliniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.