Filipinler'de Kamuya Açık Alanlarda Elektronik Sigara İçilmesi Yasaklandı

Filipinler'de Kamuya Açık Alanlarda Elektronik Sigara İçilmesi Yasaklandı
MANİLA (AA) - Filipinler'de, ciddi sağlık sorunlarına yol açtığı gerekçesiyle kamuya açık alanlarda elektronik sigara içilmesi yasaklandı. Şinhua'nın...

MANİLA (AA) - Filipinler'de, ciddi sağlık sorunlarına yol açtığı gerekçesiyle kamuya açık alanlarda elektronik sigara içilmesi yasaklandı.

Şinhua'nın haberine göre, kamuya açık yerlerde elektronik sigara ve yeni tütün ürünlerinin içilmesine getirilen yasak, Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin imzaladığı kararnameyle yürürlüğe girdi.

Kararnameyle kayıt dışı elektronik sigara ve yeni tütün ürünlerinin ithalatı, dağıtımı, pazarlanması, üretimi ve satışına, ayrıca 21 yaşından küçüklerin bu ürünlere erişimine yasak getirildi.

Türkiye, elektronik sigara ve bunlarda kullanılan mamuller ile elektronik cihaz, aksam, yedek parça ve solüsyonlarının ithalatına yasak getirmişti.

ABD'de de şubat ayı başında meyve, şeker, nane ve tatlı aromalı tüm elektronik sigaraların üretim ve satışlarının yasaklandığı duyurulmuştu. Ülkede 2019'da 55 kişi, elektronik sigaradan kaynaklandığı sanılan rahatsızlıktan yaşamını yitirmişti.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.