"Filistin Toprak Günü"nün 40'ıncı yıl dönümü

"Filistin Toprak Günü"nün 40'ıncı yıl dönümü
Gazze'de, Toprak Günü münasebetiyle yürüyüş düzenledi

GAZZE (AA) - Gazze Şeridi'nde, Filistin Toprak Günü'nün 40'ıncı yıl dönümü dolayısıyla yürüyüş düzenledi.

Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi'nin (FDHKC) çağrısı üzerine Gazze-İsrail sınırında yürüyüş yapan Filistinli gençler, sınır bölgesinde fidan dikti. Yürüyüş boyunca İsrail aleyhinde slogan atan göstericiler, Filistin bayraklarının yanı sıra "Topraklara el koymaya hayır," ve "İşgal yönetimi, insanlık suçu işliyor." yazılı dövizler taşıdı.

FDHKC Politbüro Üyesi Tilal Ebu Zarife, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Filistin Toprak Günü'nü, İsrailli çeteler tarafından gasp edilmiş Filistin topraklarının varlığını dünyaya hatırlatmak için kutluyoruz. Bugün yapılan etkinlik ise işgalcinin Batı Şeria'daki Filistin topraklarına el koyma gibi ırkçı ve keyfi uygulamalarına karşı Filistin ulusal mücadelesinin birliğine işaret etmek için düzenlendi." diye konuştu.

İsrail, 30 Mart 1976'da Filistinlilere ait binlerce dönüm araziye el koymuştu. Filistin halkı, olayı protesto etmek için genel grev düzenlemiş, İsrail güçlerinin göstericilere ateş açması sonucu 6 kişi ölmüş, yüzlerce kişi yaralanmıştı. Bu nedenle Filistinliler her yıl 30 Mart'ta, "Toprak Günü" kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyerek, kayıplarını anıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.