Filistin'de, Arap atları güzellik yarışması

Filistin'de, Arap atları güzellik yarışması
Filistin Binicilik Federasyonu Genel Sekreteri Muhtesib:"Bu organizasyonla, Filistin'in uluslararası özelliklerde en güzel Arap atlarına sahip olduğunu ve Filistin halkının işgale rağmen günlük hayatını doğal şekilde sürdürdüğünü dünyaya göstermek istiyo

ERİHA (AA) - Batı Şeria'nın doğusundaki Eriha kentinde "Arap atları güzellik yarışması" düzenlendi.

Filistin Binicilik Federasyonu Genel Sekreteri Abid el-Muhtesib, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batı Şeria, Kudüs ve İsrail'deki yeşil hat içinde yer alan bölgelerden getirilen yaklaşık 100 atın Arap atları güzellik yarışmasında birincilik için yarıştığını söyledi.

İsrail yönetiminin, "güvenlik" iddiasıyla yarışmaya Gazze Şeridi'nden katılması beklenen at ve binicilerin Eriha'ya gelişine izin vermediğini belirten Muhtesib, "Bu organizasyonla, Filistin'in uluslararası özelliklerde en güzel Arap atlarına sahip olduğunu ve Filistin halkının işgale rağmen günlük hayatını doğal şekilde sürdürdüğünü dünyaya göstermek istiyoruz" dedi.

Uluslararası Binicilik Federasyonu tarafından tanınmadıkları için Filistin'deki atlara İsrail kimliği verildiğini, bunun da bazı Arap ülkelerindeki yarışlara katılmalarının önünde engel teşkil ettiğini dile getiren Muhtesib, "Atlarımızın bir gün federasyona 'Filistin' adı ile kaydedilmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Muhtesib, "Filistin, uluslararası alanda büyük başarılar kazanacak uluslararası standartlarda Arap atlarına sahip" dedi.






Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.