Filistin'de "Toprak Günü" Etkinlikleri

Filistin'de "Toprak Günü" Etkinlikleri
Batı Şeria'da "Toprak Günü" münasebetiyle düzenlenen eylemlerde hayatını kaybeden Filistinlilerin anısına fidan dikildi

RAMALLAHA (AA) - Filistinlilerin, 1976'da İsrail tarafından topraklarına el konulmasına karşı gösterdiği direnişin sembolü haline gelen "Toprak Günü" münasebetiyle Filistinliler Batı Şeria'nın Ramallah ve El-Bira kentinde 206 zeytin fidanı dikti.

Batı Şeria'da tarım çalışma komiteleri tarafından organize edilen programda dikilen her bir fidana geçen yıl Ekim ayından bu yana öldürülen 206 Filistinlinin ismi verildi.

Komite Genel Müdürü Fuad Ebu Seyf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Topraklarımıza bağlılığımızın bir işareti olarak ekim ayından bu yana öldürülen her bir Filistinli için birer zeytin ağacı diktik." ifadelerini kullandı.

Öldürülen Filistinli Münir Salih'in annesi Nimet Salih de yurtlarına bağlılıkta kararlı olduklarını vurgulayarak, "Bugün İsrail askerleri tarafından öldürülen oğullarımızın anısına zeytin ağacı dikmeye geldik. İsrail topraklarımızın çoğuna el koydu. Artık İsrail'in daha fazla el koymasına izin vermeyiz." dedi.

Ağaç dikme faaliyetinin olduğu bölgenin İsrail tarafından el konulma tehdidi altında olduğu kaydedildi.

İsrail, 30 Mart 1976'da Filistinlilere ait binlerce dönüm araziye el koymuştu. Filistin halkı, olayı protesto etmek için genel grev düzenlemiş, İsrail güçlerinin göstericilere ateş açması sonucu 6 kişi ölmüş, yüzlerce kişi yaralanmıştı. Bu nedenle Filistinliler her yıl 30 Mart'ta, "Toprak Günü" kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyerek, kayıplarını anıyor.

Geçen yılın ekim ayından bu yana hemen hemen her gün, "İsraillilere saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla vurulan Filistinlilerin ölüm haberleri geliyor. Ekim ayının başından buyana öldürülen Filistinlilerin sayısı 200'ün üzerindeyken, aynı dönemde öldürülen İsraillilerin sayısı da 30'u aştı.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.