Filistinli 7 çocuğa 'taş atmaktan' 1 ila 3'er yıl hapis

Filistinli 7 çocuğa 'taş atmaktan' 1 ila 3'er yıl hapis
İsrail mahkemesi yaşları 14 ila 17 arasında değişen yedi Filistinli çocuğa "taş atmaktan" 12-39 ay arası hapis cezaları verdi

KUDÜS (AA) - İsrail mahkemesinin yaşları 14 ila 17 arasında değişen yedi Filistinli çocuğa, "Yahudi yerleşimcilerin araçlarına doğru taş atmaktan" 12-39 ay arası hapis cezaları verdiği bildirildi.

"Vadi Hilve Bilgi Merkezi" isimli Filistinli sivil toplum örgütünden yapılan yazılı açıklamada, Kudüs Bölge Mahkemesi'nde bugün görülen davada yedi Filistinli çocuğun 12 ila 39 ay arası hapis cezalarına çarptırıldığı ifade edildi.

Hapis cezası alan çocukların "suçları" ise "Doğu Kudüs'ün Beit Hanina mahallesinden geçen Yahudi yerleşimcilerin araçlarına doğru taş atmak" olarak açıklandı.

Buna göre 16 yaşındaki Eşref İştay 39 ay; 14 yaşlarındaki Muhammed Ahmed Jabir ve Murad Raid Alkam 36'şar ay; 17 yaşındaki Muhammed Nail Tayeh ve 16 yaşındaki Zeid Ayid Tavil 28'er ay; 14 yaşındaki Yazan Hani Eyüp 14 ay; 14 yaşındaki Ömer Rani Yasin ise 12 ay hapis yaracak.

Filistinli çocukların avukatı Muhammed Mahmud, müvekillerinin geçtiğimiz haziran ayında göz altına alınarak 2 hafta karakolda nezarette tutulduktan sonra mahkeme sonuçlanana kadar ev hapsine çıkarıldıklarını kaydetti. Mahmud, verilen hapis cezalarını İsrail Yüksek Mahkemesine temyize götüreceğini duyurdu.

Filistinli insan hakları örgütü ed-Demir'e göre İsrail hapishanelerinde dörtte biri 16 yaş altı olan en az 406 Filistinli çocuk bulunuyor ve her yıl ortalama 700 çocuk İsrail mahkemelerinde yargılanıyor. Bu çocukların en çok ceza aldığı husus ise "taş atma" suçlaması olduğu kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.