Filistinliler Türkiye'nin arabulucu olmasını istiyor

Filistinliler Türkiye'nin arabulucu olmasını istiyor
Filistin Siyaset ve Kamuoyu Araştırmaları Merkezi anketi sonucu:- Filistinlilerin yüzde 70'i Türkiye'nin Hamas ve İsrail arasında arabuluculuk yapmasını destekliyor - Yüzde 56'sı İsrail'e karşı silahlı İntifadaya dönülmesini destekliyor- Yüzde 60'ı Arap B

KUDÜS (AA) - Son günlerde yapılan bir ankete göre Filistinlilerin yüzde 70'i Türkiye'nin Hamas ve İsrail arasında arabuluculuk yapmasını destekliyor.

Filistin Siyaset ve Kamuoyu Araştırmaları Merkezi isimli sivil toplum kuruluşu tarafından 17-19 Mart tarihleri arasında Batı Şeria ve Gazze'de bin 270 yetişkinle yüz yüze görüşülerek yapılan ankete göre, "Türkiye'nin taraflar arasında uzun süreli bir ateşkes antlaşması karşılığında Gazze'ye liman yapılmasını sağlamak için İsrail ile Hamas arasında arabuluculuk yapmasını destekleyen Filistinlilerin oranı yüzde yetmiş." çıktı. Böyle bir antlaşmaya karşı olduğunu söyleyenlerin oranı ise yüzde yirmi yedi.

- Silahlı İntifada'ya destek yüzde 56 -

Araştırma merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ile Filistin arasında barış görüşmelerinin olmadığı bir ortamda silahlı İntifada'ya dönülmesini isteyenlerin oranının yüzde 56 olduğu, bu sayının üç ay önce yapılan ankette ise yüzde 60 çıktığı belirtildi. Filistinlilerin işgal altındaki topraklarda düzenlediği bıçaklı saldırılara desteğin de yüzde 67'den 58'e gerilediği ifade edilen açıklamada, bu desteğin Batı Şeria'da yüzde 44'te kaldığı, Gazze'de ise yüzde 85 olduğu kaydedildi.

Anketin bir başka sonucuna göre de Arap Birliği'nin Hizbullah'ı terör örgütü ilan eden kararını doğru bulanların sayısı yüzde altmış. Filistinlilerin yüzde seksen sekizi ise DAEŞ'in radikal bir örgüt olduğunu ve gerçek İslamı temsil etmediğini düşündüğünü ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.