"Finansal okuryazarlık için medya desteği çok önemli"

"Finansal okuryazarlık için medya desteği çok önemli"
SPYD Başkanı Ünver:- "Finansal okuryazarlık kavramının salt tasarruf sahipleri ile özdeşleştirilmesi tek başına yeterli bir yaklaşım değil, medya desteği çok önemli"- "Ülkemizde finansal okuryazarlık seviyesinin artırılması, toplumun ekonomi ile finans ta

İSTANBUL (AA) - Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği (SPYD) Başkanı Arif Ünver, finansal okuryazarlık kavramının geliştirilmesi için medya desteğinin çok önemini vurgulayarak, "Ülkemizde finansal okuryazarlık seviyesinin artırılması, toplumun ekonomi ile finans tarafında doğru ve nitelikli haberle beslenmesiyle de doğru orantılıdır." dedi.
Ünver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda teknolojinin gelişimi ile finansal piyasalara erişimin çok daha kolay hale geldiğini ifade etti.
Geçmişe nazaran geniş kitlelerin finansal piyasalara kolay erişiminin, ekonomiye olan ilginin de artmasını sağladığını belirten Ünver, finansal okuryazarlık kavramının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ekonomi gündeminin üst sıralarında yer almaya başladığına dikkati çekti.
Ünver, finansal okuryazarlığın adeta moda bir kavram haline geldiğini, birçok kurum ve kuruluşun bu konu üzerine mesai harcamaya başladığını dile getirerek, "Bu noktada finansal okuryazarlık kavramının tam göbeğine tasarruf sahipleri konumlandırıldı ve tasarruf sahiplerinin finansal okuryazarlık seviyesinin yükseltilmesi hedefe konuldu. Aslına bakacak olursak finansal okuryazarlık kavramının salt tasarruf sahipleriyle özdeşleştirilmesi tek başına yeterli bir yaklaşım değil" diye konuştu.
Finans ve ekonomi aleminde üretilen ve aktarılan haberlerin de bu işin çok önemli bir sacayağı olduğunun unutulmaması gerektiğini vurgulayan Ünver, ekonomi haberciliğinin, finansal okuryazarlık seviyesinin geliştirilmesinde çok önemli bir rolü olduğunu kaydetti.

- "Nitelikli ekonomi ve finans muhabiri sayısının artırılması büyük önem arz ediyor"

Ünver, yazılı ve görsel basında aktarılan ve üretilen haberlerin, tasarruf sahipleri başta olmak üzere toplumun tüm katmanları üzerinde bir etkisi bulunduğuna işaret ederek, şunları söyledi:
"Ülkemizde finansal okuryazarlık seviyesinin artırılması, toplumun, ekonomi ile finans tarafında doğru ve nitelikli haberle beslenmesiyle de doğru orantılıdır. Bu açıdan baktığımız zaman nitelikli ekonomi ve finans muhabiri sayısının artırılması büyük önem arz etmektedir. Donanımlı, konulara hakim muhabir sayısının artırılması sadece finansal okuryazarlık seviyesine katkı sağlamakla kalmayıp topyekun ülkemizin gelişimine de katkı sağlayacaktır. Tam bu noktada, teori ve pratiğin harmanlanmış hali ile toplumun geniş kesimlerinin algılayabileceği, ekonomi ve finans haberleri hazırlamak üzere donatılmış muhabirlerin yetiştirilmesi büyük bir gereksinim olmuştur."
SPYD Başkanı Arif Ünver, Türkiye'de son derece donanımlı ekonomi ve finans muhabirlerinin bulunduğunu belirterek, bu sayının artırılmasının önem arz ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.