Frankfurt Başkonsolosluğundan "2. Eğitim Fuarı"

Frankfurt Başkonsolosluğundan "2. Eğitim Fuarı"
FRANKFURT (AA) - Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosluğu, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla "2. Eğitim Fuarı" düzenleyecek. Başkonsolosluktan...

FRANKFURT (AA) - Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosluğu, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla "2. Eğitim Fuarı" düzenleyecek.

Başkonsolosluktan yapılan yazılı açıklamada, “Başkonsolosluğumuzun himayesinde faaliyet gösteren Türk-Alman Eğitim Platformunun öncülüğünde ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarımızın katkılarıyla 27 Ocak'ta 2. Eğitim Fuarı yapılacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

Fuarın ana temasının meslek eğitim olacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Fuarda, Ticaret ve Sanayi Odası (İHK), İş Kurumu (Jobcenter) ve Fraport gibi kurumların da aralarında bulunduğu çeşitli şirket ve kuruluşlar tarafından stantlar kurulacak. Bu stantlarda gençlerimize kurum ve meslek tanıtımları yapılarak staj olanakları hakkında bilgi verilecek ve staj başvuruları alınacaktır.”

Fuarda çeşitli uzmanların sunum yaparak katılımcıların sorularını cevaplandıracağı ve atölye çalışmalarının yapılacağı aktarılan açıklamaya şöyle devam edildi:

“Atölye çalışmalarıyla Rhein-Main bölgesinde bulunan meslek okulları ve yüksek okullardaki eğitim sistemi, ağırlık konuları ve çalışma yöntemleri ile öz geçmiş hazırlanması ve iş başvurularında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgilendirmeler yapılacak, tecrübe paylaşımları gerçekleştirilecektir.”

Frankfurt’taki Fachhochschule’de düzenlecek fuara Başkonsolos Burak Karartı, Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann ve Frankfurt Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (Fachhochschule) Rektörü Prof. Dr. Frank Dievernich’in katılması bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.