Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Lübnan'da

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Lübnan'da
Hollande, Mısır ve Ürdün'ü de kapsayan Ortadoğu turunun ilk durağı Lübnan'ın başkenti Beyrut'a ulaştı

BEYRUT (AA) - Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, çalışma ziyareti kapsamında Ortadoğu turunun ilk durağı Lübnan'a geldi.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ı, Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'nda, Fransa'nın Beyrut Büyükelçisi Emmanuel Bonne ve Lübnan Savunma Bakanı Semir Mukbel karşıladı.

Cumhurbaşkanı Hollande'a ziyareti sırasında Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian ile Kültür ve İletişim Bakanı Audrey Azoulay eşlik etti.

Öte yandan, Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Hollande'ın Lübnan ziyareti kapsamında Meclis Başkanı Nebih Berri, Başbakan Temmam Selam ve Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNIFIL) yetkilileriyle görüşeceği, Beka Vadisinde de Suriyeli mültecilerin bulunduğu kampları ziyaret edeceği aktarıldı.

Hollande'ın Lübnanlı yetkililerle "ülkede yaklaşık iki yıldır süren cumhurbaşkanlığı krizi, Suriye savaşının yol açtığı güvenlik sorunları, Lübnan'ın Suriyeli mültecilere ev sahipliği ve Lübnan ordusuna yönelik askeri yardım" gibi konuları görüşeceği, ayrıca bu ülkedeki dini liderlerle de bir araya geleceği belirtildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın Lübnan'daki temaslarının ardından Mısır ve Ürdün'e geçmesi bekleniyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.