Fransa Savunma Konseyi kararları

Fransa Savunma Konseyi kararları
Cumhurbaşkanı Hollande başkanlığında toplanan Savunma Konseyinde, Rakka'nın DEAŞ'tan geri alınmasının Fransa için öncelikli ulusal güvenlik hedefi olduğu açıklandı

PARİS (AA) - Fransa, Rakka'nın terör örgütü DEAŞ'tan en kısa sürede geri alınmasını ulusal güvenlik açısından öncelikli hedef olarak belirledi.

Cumhurbaşkanı François Hollande başkanlığında Elysee Sarayı'nda toplanan Savunma ve Ulusal Güvenlik Konseyi sonrası yapılan açıklamada, terör tehdidine karşı alınan önlemler ve Fransa dışında yürütülen askeri operasyonların ele alındığı belirtildi. Uluslararası koalisyon desteğiyle Irak ordusunun Musul'a ilerleyişinin memnuniyet verici olduğu belirtilen açıklamada, "Suriye'deki gelişmeler ve ulusal güvenliğimiz için öncelikli hedef olan Rakka'nın DEAŞ'tan en kısa zamanda geri alınması için yapılan hazırlıklar ele alındı." ifadelerine yer verildi.

Toplantıda ayrıca Afrika'da Sahel Bölgesi ve Mali'deki son gelişmelerin ele alındığı, Bamako'da 13-14 Ocak'ta yapılacak Fransa-Afrika Zirvesi'ne dair hazırlıkların da gözden geçirildiği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Hollande geçen hafta Irak ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Musul'un DEAŞ'tan geri alınmasının yaz aylarından önce gerçekleşeceğini söylemişti. Hollande burada yaptığı konuşmada, Musul'un alınmasından sonraki ilk hedefin ise Rakka olacağını belirtmiş ve Fransa'nın uluslararası koalisyon çerçevesinde Suriye'de olduğu gibi Irak'ta da operasyonlara katıldığının altını çizmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.