Fransa’da bakanlar kurulunda değişiklik

Fransa’da bakanlar kurulunda değişiklik
- Hollande, Fabius’un yerine Ayrault’yu yeni dışişleri bakanı olarak atadı- Ayrault, Manuel Valls’den önce Sosyalist hükümette başbakanlık görevinde bulunmuştu


PARİS (AA) – Fransa Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Jean- Marc Ayrault’nun yeni dışişleri bakanı olarak atandığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı François Hollande, eski Dışişleri Bakanı Laurent Fabius’i dün Anayasa Mahkemesi üyeliğine atamıştı. 66 yaşındaki Ayrault, Manuel Valls’den önce Sosyalist hükümette Başbakanlık görevinde bulunmuştu.

Hollande’ın kültür işlerinden sorumlu danışmanı Audrey Azoulay ise Fleur Pellerin’ın yerine kültür ve komünikasyondan sorumlu bakan olarak atandı. Hollande, Sosyalist iktidara dışarıdan destek veren Yeşil Parti Genel Sekreteri Emmanuelle Cosse’u ise lojmanlardan sorumlu devlet bakanı olarak atarken, Barbara Pompili iklim değişikliği ile ilgili uluslararası ilişkilerden sorumlu devlet bakanı görevini getirdi.

Yine hükümete dışarıdan destek veren Radikal Sol Parti Başkanı Jean-Michel Baylet ise devlet bakanı olarak görev yapacak.

Yeni atamalarla birlikte Jean-Vincent Placé ise devletin kurumlarının reformundan sorumlu bakan olarak yapacak.

Yeni kabine 19 erkek, 19 kadın bakandan oluşacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.