Fransa'da Cezaevi Çalışanlarının Eylemi

Fransa'da Cezaevi Çalışanlarının Eylemi
Vendin-le-Vieil kentindeki cezaevinde geçen hafta bir hükümlünün üç gardiyana saldırarak yaralamasının ardından ülke genelindeki çok sayıda cezaevinde eylem düzenlendi

PARİS (AA) - Fransa'nın Vendin-le-Vieil kentindeki cezaevinde geçen hafta bir hükümlünün üç gardiyana saldırarak yaralamasının ardından cezaevi çalışanlarının başlattığı eylemler sürüyor.

Fransız basınında yer alan haberlere göre, ülke genelindeki 145 cezaevinde düzenlenen eylemlerde, çalışma şartları, hükümlülerin saldırıları ve güvenlik sorunları protesto edildi.

Başkent Paris'in yakınlarında bulunan ve Avrupa'nın en büyük cezaevi olarak bilinen Fleury-Merogis cezaevinde yaklaşık 150 kişi eyleme katıldı.

Bazı sendikaların yöneticilerinin konuyu Fransa Adalet Bakanı Nicole Belloubet ile görüşeceği öğrenildi.

Avrupa'nın en büyük cezaevi olarak bilinen ve geçen yıllarda da birçok isyanın çıktığı Fleury-Merogis'te 4 binden fazla mahkum bulunuyor. Azami kapasitesinin 2 bin 800 olduğu belirtilen cezaevindeki aşırı yoğunluk, Avrupa Konseyi tarafından geçen yıl yayımlanan raporda da eleştirilmişti.

Fransa'nın Vendin-le-Vieil kentindeki cezaevinde geçen hafta bir hükümlünün üç gardiyana saldırarak yaralamasının ardından ülke genelinde geçen hafta grevler başlatılmıştı. Saldırı sonrası birçok şehirdeki cezaevlerinde de benzer saldırıların meydana geldiği belirtilmişti.

Fleury-Merogis cezaevindeki 130'a yakın hükümlü, geçen hafta çıktıkları havalandırma yürüyüşü sonrası hücrelerine dönmeyi reddetmişti. Cezaevi yönetimi, mahkumların hücrelerine dönmelerinin sağlanması için özel birliklerin devreye girdiğini ve yapılan görüşmeler sonrasında anlaşmaya varıldığını açıklamıştı.

Ülkede cezaevlerinin aşırı yoğunluğu ve çalışma şartlarından şikayet eden gardiyanlar geçen yıl da protesto gösterileri düzenlemişti.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.