Fransa'da, gazeteciye gösteri yapılan alana girme yasağı

Fransa'da, gazeteciye gösteri yapılan alana girme yasağı
PARİS (AA) - Fransa'da bir gazeteciye, çalışma yasasına ilişkin protestolar esnasında çektiği fotoğraftan dolayı gösteri yapılan alanlara girme yasağı...

PARİS (AA) - Fransa'da bir gazeteciye, çalışma yasasına ilişkin protestolar esnasında çektiği fotoğraftan dolayı gösteri yapılan alanlara girme yasağı getirildi.

Paris emniyeti, isminin açıklanmasını istemeyen ve "Nnoman" takma adını kullanan bir fotomuhabirinin, cumartesi düzenlenen çalışma yasası karşıtı protestolar sırasında polisin göstericilere gaz sıkarak müdahalesini çektiği gerekçesiyle yarın gösterilerin yapılacağı bölgelerde bulunması yasaklandı.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden paylaşılan Emniyet Müdürlüğü yazısında, söz konusu gazetecinin Paris'in 6,7, 14 ve 15. bölgelerinde saat 11.00'den 20.00'ye kadar, Republique Meydanı'nda ise 18.00'den 07.00'ye kadar bulunmasına izin verilmeyeceği belirtildi.

Liberation gazetesine konuşan "Nnoman"in avukatı, olağanüstü hal yasalarının verdiği yetkiler kullanılarak yapılan yasaklamanın basın özgürlüğüne "büyük bir darbe" olduğunu söyledi.

Valilikten Fransız basınına yapılan açıklamada ise gazetecinin şiddet eylemlerine karıştığı için böyle bir yasağın uygulandığı ifadesi kullanıldı.

Fransa'da işsizliği düşürme ve istihdam piyasasında esneklik sağlama amacıyla hazırlanan yeni çalışma yasası sendikalar tarafından "kazanılmış hakların geri alınması" olarak yorumlanıyor.

Fransa'daki yoğun protestolara hedef olan yeni çalışma yasasıyla günlük azami 10 saat olabilen çalışma süresi 12 saate çıkarılacak, iş sözleşmesinde değişiklik yapmak isteyen çalışanlar işten atılabilecek, yarı zamanlı çalışanların haftalık 24 saat olan asgari çalışma süresi düşürülecek, fazla mesailerde daha az ödeme yapılacak. Yeni yasa ayrıca işverenlere çalışanlarının mesai süresini artırma ve maaşlarını düşürme yetkisi veriyor.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve geçen hafta yaptığı açıklamada yasaya karşı düzenlenen protestolarda polis tarafından sorgulananların sayısının bini aştığını belirtmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.