Fransa'da Hizbullah Destekli Derneğe Kapatma Kararı

Fransa'da Hizbullah Destekli Derneğe Kapatma Kararı
Grande-Synthe kentindeki "Centre Zahra France" isimli dernek hakkında 6 ay kapatma kararı verildi

PARİS (AA) - Fransa'nın kuzeyindeki Grande-Synthe kentindeki Hizbullah destekli "Centre Zahra France" isimli dernek hakkında 6 ay kapatma kararı alındı.

Le Monde gazetesindeki haberde, 2 Ekim'de polis baskını düzenlenen merkez hakkında Bölge Valisi Michel Lalande'nin 6 ay kapatma kararı aldığı belirtildi.

Haberde, Grande-Synthe'de 15 yıldır faaliyetini sürdüren ve İran ile Hizbullah yanlısı etkinliklerde bulunan derneğin, silahlı mücadele taraftarı ve aşırıcı propaganda mesajlarına yer verdiği ifade edildi. "Şiddet, nefret ve ayrımcılık mesajları yayarak Şii radikal İslam'ı Avrupa çapında yayma faaliyetlerinde bulunduğu" bildirilen derneğin, Kuzey Bölgesi Valiliğince 17 Ekim itibarıyla 6 ay kapatılması kararının alındığı kaydedildi.

Fransız polisi, 2 Ekim'de özel birliklerin de desteğiyle yerel saatle 06.00'da dernek binası ile yöneticilerinin bulunduğu 12 ayrı adrese baskın düzenlemişti.

Kuzey Bölgesi Valiliğinin, "dernek yöneticilerinin terör örgütlerine açık destek vermesi" suçlamasıyla düzenlenen baskınlarda 11 kişinin gözaltına alındığı bildirilmiş, İran ve Lübnan Hizbullahı taraftarı faaliyetlerde bulunan derneğin mal varlıklarının da 6 ay dondurulduğu ifade edilmişti.

Aynı günlerde, Centre Zahra France'a yakınlığı ile bilinen Fransa Şii Federasyonu ve Antisiyonist Parti'nin de mal varlıklarının dondurulması kararı alınmıştı.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.