Fransa'da yeni bir taciz skandalı

Fransa'da yeni bir taciz skandalı
Fransa Maliye Bakanı Sapin, kadın bir gazeteciye karşı "uygunsuz" davranışlarda bulunduğunu kabul etti ve özür diledi

PARİS (AA) - Fransa Ulusal Meclis Başkan Yardımcısı Denis Baupin'in taciz iddiaları sonrasında istifasının ardından yeni bir taciz skandalı patlak verdi.

Maliye Bakanı Michel Sapin, kadın bir gazeteciye "uygunsuz" davranışta bulunduğunu ve pişman olduğunu söyledi.

Gazeteci Aziz Zemouri ve Stephanie Marteau'nun Fransa Cumhurbaşkanlığı Sarayına ilişkin ortak kaleme aldıkları, yakın zamanda piyasaya çıkan "Elysee Off" isimli kitapta, bir bakanın Davos forumu sırasında kadın bir gazetecinin yanına gelerek iç çamaşırına dokunduğu iddia edilmiş ancak bakan isim verilmemişti.

Nisan ayında yayımlanan kitaptan önce kadın gazeteciler Fransız siyasetinde giderek artan taciz skandallarına tepki göstererek "Pençeni benden çek" isimli ortak bir bildiriye imza atmıştı.

Bakanın adı kitapta açıklanmasa da Fransız medyası tacizde bulunan ismin Sapin olduğunu iddia etmişti.

Sapin ise, o dönem hakkındaki iddiaları reddederek iftiraya uğradığını söylemişti.

Ancak Ulusal Meclis Başkan Yardımcısı Baupin'in istifasından sonra söylem değiştiren Sapin, basına yaptığı açıklamada, Davos'ta kadın gazeteciye uygunsuz davranışta bulunduğunu, bunun için üzgün olduğunu ancak bunun altında cinsiyetçi bir niyet olmadığını söyledi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.