Fransa'da Yolsuzluk Haberi Yapan Gazeteye Ön Soruşturma

Fransa'da Yolsuzluk Haberi Yapan Gazeteye Ön Soruşturma
Cumhurbaşkanı adayı Fillon'la ilgili yolsuzluk iddialarını gündeme getiren Le Canard Enchaine gazetesi ile ilgili ön soruşturma başlatıldı

PARİS (AA) - Paris mahkemesinin, merkez sağın cumhurbaşkanı adayı François Fillon hakkında yolsuzluk iddialarını ilk kez ortaya atan Le Canard Enchaine gazetesi ile ilgili ön soruşturma başlattığı bildirildi.

BFM kanalı, adli kaynaklara dayandırarak verdiği haberde, Fillon’un gazete aleyhine "iftira attığı" suçlamasıyla yaptığı şikayet başvurusunun ardından ön soruşturmanın başlatıldığını duyurdu.

Fillon, gazete aleyhine yaptığı şikayet başvurusunda, hakkında çıkan asılsız ve iftira dolu haberlerle seçmenlerin oylarının etki altına alınmaya çalışıldığını iddia etmişti.

Merkez sağdaki Cumhuriyetçilerin adayı Fillon, ilk turu üçüncü sırada bitirerek, bu pazar günü düzenlenecek ikinci tura kalma şansını kaybetmişti.

Fillon, eşi ve çocuklarının haksız yere, çalışmadan parlamentodan danışman sıfatıyla maaş aldıkları iddiaları ortaya atılmadan önce cumhurbaşkanlığı seçiminin en şanslı adayı olarak gösteriliyordu.

Le Canard Enchaine gazetesinin ilk kez gündeme getirdiği suçlamaların ardından Paris savcılığı Fillon ve eşi hakkında "yolsuzluk ve nitelikli dolandırıcılık" suçlarından dava açılmasını kararlaştırmıştı.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.