Fransa'daki saldırıya hükümetten ilk değerlendirme

Fransa'daki saldırıya hükümetten ilk değerlendirme
Fransa'da 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, "Bu alçakça bir cinayet" ifadesini kullandı.

Fransa'da yayınlanan mizah dergisi Charlie Hebdo'ya düzenlenen ve 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin hükümetten ilk değerlendirme geldi.

Konuyla ilgili NTV'ye konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Bu saldırıyı kayıtsız şartsız kınıyorum. Bu alçakça bir cinayet. Masum insanlara saldırı yapılması, insanların katledilmesi alçakça bir eylem ve bunu kınıyoruz" dedi.

Saldırının detaylı bir şekilde analiz edilmesi gerektiğini belirten Çelik, haberin uluslararası ajanslarda veriliş şekline de dikkat çekti. 

Çelik, "Daha ilk andan itibaren uluslararası ajansların olayı 'Hz. Muhammed karikatürlerini yayınlayan dergiye saldırı' şeklinde vermesi İslam karşıtı algıya hizmet eden anlayışa hizmet ediyor" diye konuştu. 


Bakan Çelik şöyle devam etti:

"Karikatürleri bahane ederek bile gerçekleştirilmiş olsa bu saldırı, İslam ve Müslümanların algısı açısından oluşturulmak istenen negatif algıya hizmet ediyor. İslamafobiye ve ırkçılığa karşı destek oluşturmasını sağlar. 

Üzerinde durmamız gereken başka konular var. Bu dergiye daha önce de saldırılar düzenlendi. Bu nedenle çevresinde güvenlik önlemleri vardı. Bu tedbirlere rağmen son derece sakin bir şekilde saldırıyı gerçekleştiriyorlar. Fevkalade profesyonel bir eylemle karşı karşıyayız. Profesyonel bir eylemin üzerinde durulması gerekiyor. 

Müslümanlar Hz. Muhammed karikatürlerine ilişkin protesto gösterileri yaptılar. Bu eylemlerle bu saldırıyı ilişkilendirmemek lazım. Müslümanlar karikatürleri nasıl kınamışsa masum insanların ölümüne neden olan bu eylemi de kınarlar. 

Üzerinde durulması gereken, eylemin nasıl gerçekleştirildiğidir. 11 Eylül olaylarından sonra AB toprakları içinde bir 11 Eylül inşa etmek isteyenlerin imza attığı bir eylem olarak görülecektir. 

Saldırganların çok profesyonel ve büyük destek aldıkları gözüküyor. Bunlar neyi hedefliyor? Bu cinayetin hunharca işlenmesinin yanında hedefledikleri başka şeyler var. Yayın politikasından bağımsız olarak eylemi kınıyor ve lanetliyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.