Fransız Engie'nin gözü Türkiye'nin yenilenebilir enerjisinde

Fransız Engie'nin gözü Türkiye'nin yenilenebilir enerjisinde
Engie Üst Yöneticisi Lohest:- "Türkiye enerji piyasasındaki fırsatları değerlendirdik. Grup stratejimizle uyumlu olarak, 2017’deki odağımız yenilenebilir enerji kaynakları ve hizmetleri üzerine olacak"- "Engie'nin İstanbul'da kuracağı elektrik ve gaz tica

ANKARA (AA) - NURAN ERKUL - Fransız enerji şirketi Engie'nin Üst Yöneticisi ve Ülke Temsilcisi Denis Lohest, şirketin Türkiye'deki farklı iş fırsatlarına her zaman açık olduğunu belirterek, "Türkiye enerji piyasasındaki fırsatları değerlendirdik. Grup stratejimizle uyumlu olarak, 2017’deki odağımız yenilenebilir enerji kaynakları ve hizmetleri üzerine olacak." dedi.

Lohest, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Engie Grubu’nun yüzer LNG depolama ve yeniden gazlaştırma (FSRU) terminallerinden biri olan Neptüne'ün, 23 Aralık'ta Türkiye’nin ilk FSRU terminali olarak İzmir’deki Etki LNG Terminali'nde faaliyet göstermeye başladığını anlattı.

Yeni bir FSRU tedariği için Türkiye ile yeni bir görüşmenin bulunmadığını ama grubun Türkiye'de her zaman farklı iş fırsatlarına açık olduğunu dile getiren Lohest, "Türkiye enerji piyasasındaki fırsatları değerlendirdik. Grup stratejimizle uyumlu olarak, 2017’deki odağımız yenilenebilir enerji kaynakları ve hizmetleri üzerine olacak." diye konuştu.

Lohest, şirketin İstanbul'da faaliyete geçireceği elektrik ve gaz ticaret platformunun nasıl işleyeceğine ilişkin ise şu bilgileri verdi:

"Elektrik ve gaz ticaret platformu, elektrik ve doğalgazın toptan ticareti, son kullanıcılara enerji tedariği gibi ticari aktivitelerden, büyük tüketicilere risk yönetimi, faturalandırma ve iç kontrol gibi destek aktivitelerine, standart çözümlerden firmaya özel çözümlere kadar farklı alanlardaki hizmetleri içeren, kişilerden ve sistemlerden oluşan bütün bir organizasyonu kapsayacaktır. Bu doğrultuda Engie'nin İstanbul'da kuracağı elektrik ve gaz ticaret platformunun, pazarda aktif olan Türk şirketlerine, kendi yararlarına kullanabilecekleri ürünlerin kapsamlı hale getirilmesi ve piyasa derinliğinin arttırılması gibi yararları olacak. Bu sayede müşteriler, riskleri karşılayacak ve ihtiyaçlarına uygun olarak ürünleri bulabilecekler."

Bu platformu, Türkiye’deki mevcut operasyonları sayesinde pazarı tanıdıkları için İstanbul'da kurmaya karar verdiklerini aktaran Lohest, burada gelişen pazarın dinamiklerini daha iyi anlayabilecek ve çözümler geliştirebileceklerini söyledi.

Lohest, söz konusu platform için insan kaynaklarına ve bilgi teknolojileri sistemlerine yatırım yapacaklarını da kaydetti.

Daha önce kamuoyunda GDF Suez olarak bilinen ve Nisan 2015'te adını Engie olarak değiştiren şirketin FSRU terminali 23 Aralık'tan itibaren Türkiye'nin ulusal şebekesine günlük 20 milyon metreküp doğalgaz vermeye başlamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.