"Fun Run Series" yol yarışları

"Fun Run Series" yol yarışları
Türk Kızılayı’nın "İyilik Koşusu" konseptinde düzenlenen "Fun Run Series"in üçüncü etabı, Pendik'te gerçekleştirildi- Kızılay Genel Başkanı Kınık:"Harekete geçmeyi mesaj olarak vermeye çalışıyoruz. Hareketsizlikten dolayı birçok insanımız rahatsızlıklarla

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor AŞ'nin "İstanbul'u Koşuyorum" sloganıyla düzenlediği, "Fun Run Series"in üçüncü etabı Pendik'te gerçekleştirildi.

Pendik Sahil Yolu'ndaki yarışa, yaklaşık bin 500 sporcu katıldı.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, yarış öncesinde yaptığı açıklamada, etkinliğin, Kızılay'ın sivil toplum kuruluşu olarak Ankara'da geçen yıl düzenlemeye başladığı bir koşu olduğunu belirterek, "Bu yıl Ankara, İzmir, İstanbul, Gaziantep'in yer aldığı dört ilimizde olacak. Yakın bir zamanda uluslararası bir marka haline getireceğiz. Şu an bin 500 civarında koşucumuzla 7 kilometrelik parkurda start alacağız. Harekete geçmeyi mesaj olarak vermeye çalışıyoruz. Hareketsizlikten dolayı birçok insanımız rahatsızlıklarla boğuşuyor. Sağlık için harekete geçin onun için iyilik koşusu diyoruz." dedi.

Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin ise "Burada İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş'nin düzenlediği, 'İstanbul'u Koşuyorum' etkinliğinin Pendik etabındayız. Bu etapla koşu bilincini geliştirmeyi planlıyoruz." diye konuştu.

Belediye Başkanı Şahin'in işaretiyle başlayan ve aynı noktada son bulan yarışı, genel klasmanda Aykut Taşdemir birinci, Murat Güneş ikinci, Hüseyin Polat üçüncü sırada tamamladı.

Kadınlarda Yeliz Kurt birinciliği elde ederken Çiğdem Gezici ikinci, Feyza Bahadır üçüncü oldu .Yarışa 89 yaşındaki veteran atlet Erdoğan Dulda da katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.