G20 Enerji Bakanları "enerji Piyasasında İstikrarı" Görüşmek İçin Olağanüstü Toplanıyor

G20 Enerji Bakanları "enerji Piyasasında İstikrarı" Görüşmek İçin Olağanüstü Toplanıyor
G20 Dönem Başkanı Suudi Arabistan'ın, enerji piyasasında istikrarın sağlanması amacıyla G20 Enerji Bakanları düzeyinde cuma günü olağanüstü...

G20 Dönem Başkanı Suudi Arabistan'ın, enerji piyasasında istikrarın sağlanması amacıyla G20 Enerji Bakanları düzeyinde cuma günü olağanüstü toplantı düzenleyeceği belirtildi.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan habere göre, olağanüstü toplantı video konferans yöntemiyle gerçekleştirilecek.

Toplantıyla, küresel diyalog ve iş birliğinin güçlendirilmesi ile küresel ekonominin gelişimi için enerji piyasalarında istikrar sağlanmasının hedeflendiği aktarıldı.

Ayrıca G20 Enerji Bakanlarının, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) küresel enerji piyasaları üzerindeki etkisini azaltmak için davetli ülkelerin, bölgesel ve uluslararası kuruluşlarla birlikte çalışacağı kaydedildi.

Enerji Bakanları toplantısından bir gün önce ise Suudi Arabistan'ın çağrısı üzerine Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve üretici ülkelerin, petrol piyasasının istikrarını görüşmek için yine video konferans yöntemiyle toplantı düzenlemesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.