Galericilerden Mehmetçik Vakfına Bağış

Galericilerden Mehmetçik Vakfına Bağış
Bursa Oto Galericiler Odası üyeleri, Zeytin Dalı Harekatı'na destek amaçlı topladıkları yaklaşık 50 bin lirayı Mehmetçik Vakfının hesabına yatırıp, makbuzunu İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hacıoğlu'na verdi

BURSA (AA) - Bursa Oto Galericiler Odası üyeleri, Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla topladıkları yaklaşık 50 bin lirayı Mehmetçik Vakfına bağışladı ve makbuzunu İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu'na teslim etti.

Kentteki iki oto kooperatifinde ve şehir merkezinde faaliyet gösteren galericiler, Oda Başkanı Hakan Yanık'ın başlattığı yardım kampanyasına destek verdi. Kampanya kapsamında yaklaşık 50 bin lira toplayan galericiler, parayı Mehmetçik Vakfının hesabına yatırdı.

Yanık ve galericiler, Soğanlı Mahallesi'ndeki Galericiler Çarşısı'nda, harekatta şehit düşen askerler ve ordunun muzaffer olması için dua etti.

Daha sonra grup adına açıklama yapan Yanık, Türkiye'nin ve Türk milletinin yıllardan beri dost görünen düşmanlardan, iç ve dış mihraklardan çok çektiğini söyledi.

Türkiye'nin mevcudiyetini korumak için savunma hakkını kullanmak zorunda kaldığını belirten Yanık, şöyle konuştu:

"Türkiye bu hakkını aslanlar gibi kullanmaktadır. Bütün dünya bilmelidir ki Türk milletinin sınırlarını savunma hakkı başlamıştır. Ayrıca sınırlarımızın güvenliğini sağlamak için yapılan harekatın sınır dışında yıllardır acı çeken halklara da bir kalkan görevi görmekte olduğu bilinmelidir. Yıllardır adalet için uğraşanların sağlayamadığı adaleti bizim kınalı kuzularımız, Mehmetçik'imiz girdiği her beldede sağlamaktadır. Galericiler esnafı olarak 'Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.' sözüne iman ettik ve bu düsturla devletimizin almış olduğu kararların yanındayız. Ülkemizin bekası için biz galericiler esnafı olarak canımızla malımızla devletimizin ve milletimizin emrindeyiz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır, gazilerimize de acil şifalar diliyoruz."

- "Ordumuz, milletinden aldığı güçle muzaffer olacaktır"

Açıklamanın ardından bazı esnaflar araçlarıyla konvoy halinde İl Jandarma Komutanlığı'na gitti. Burada İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu ile bir araya gelen galericiler, bağış makbuzunu teslim etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Hacıoğlu, "Bir haftadır yoğun talep alıyoruz. Türk milleti kadınıyla, erkeğiyle asker. Bu millet, Kurtuluş Savaşı'nda, Çanakkale'de ve 15 Temmuz'da olduğu gibi yine ordusunun yanında. İnşallah ordumuz milletinden aldığı güçle cephede muzaffer olacaktır. İnşallah milletimizin desteğiyle bu operasyondan muzaffer olarak çıkacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Daha sonra galericiler, cuma günü Zeytin Dalı Harekatı'na katılacak Jandarma Özel Harekat (JÖH) taburunu ziyaret edip, askerlere destek oldu, moral verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.