Uğur Özteke (Spor)

Uğur Özteke (Spor)

GALİP SAYILIR BU YOLDA MAĞLUP

GALİP SAYILIR BU YOLDA MAĞLUP

Torku Konyaspor şampiyonluk mücadelesi veren güçlü rakibi Galatasaray karşısında 84 dakika sergilediği futbolu 94 dakikalık performansıyla yenilse de ezilmedi. Ev sahibi Galatasaray golü buluncaya kadar maçı kazanmak adına her türlü agresifliği yaparken Konyaspor defanstaki akıllı ve sakin oyunu ile aslanı evinde deliye çevirdi.

Konyaspor şampiyonluk yarışında mutlaka kazanmak için sahaya çıkan Galatasaray karşısında ilk 45 dakikada yardımlaşmayı iyi yapan ve son derece sakin defans taktiği ile öne çıkan oyun disiplini ile ilk yarıya damgasını vuran taraf oldu. Maça başlarken Galatasaray bir an önce golü bulup rahatlamak isterken Torku Konyasporlu oyuncular da rakibinin bu zaafını değerlendirmek istiyordu. Defansta akıllı ve sakin olan Konyaspor önce Hasan Kabze ardından da Kenan’ın iki net gol pozisyonundan hovardaca yararlanamadı. Tabi Konyaspor’un bu pozisyonlarını göz ardı etmezken kaleci Kaya’nın da Galatasaray’ın iki yüzde yüzlük gol vuruşunu mükemmel bir şekilde çıkardığını da söylemeden geçemeyiz. İlk 45 dakikanın özeti Konyaspor defansta hatasız denilebilecek bir oyun ortaya koyarken rakibinin usta ayaklarını da kilitlemeyi bildi.

İkinci yarıda sarı kırmızılı ekip özellikle oyunu kanatlara yayarak ilerleyen her dakikada Konyaspor’u ceza alanına hapsederken yeşil beyazlı temsilcimiz de hızlı çıktığı pozisyonlarda bile ceza alanı içerisinde etkili olamıyordu. Sonuçta Cimbom 84. dakikada bulduğu golle mutluluktan çıldırırken Konyaspor’da futbolcular haklı olarak sahadan üzgün ayrılıyorlardı. Ama ezilmeden, oyunu çirkinleştirmeden mücadele veren yeşil beyazlıların bu mücadelesini takdir etmek ve yenilgiye de mazeret bulmamak gerekir. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke (Spor) Arşivi
SON YAZILAR