Gar Kütüphanesi ilk kez Konya'da açıldı

Gar Kütüphanesi ilk kez Konya'da açıldı
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Gar Kütüphanesi projesi kapsamında ilk adım Konya’da atıldı. Garın yanındaki tarihi Alman Evi restore edilerek kütüphaneye çevrildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Gar Kütüphanesi projesi ile ilk adım Konya’da atıldı. Başlatılan çalışma neticesinde Konya’da yüksek hızlı tren güzergahında bulunan Alman Evi restore edilerek kütüphaneye çevirdi. Yolculuk esnasında kitap okumak isteyen vatandaşlar kütüphanelerde bulunan kitapları ödünç alabilecek ve yine bakanlığa bağlı diğer kütüphanelere teslim edebilecek.

gar-kutuphane-(2).jpg

ÜLKE GENELİNDE YAYGINLAŞTIRILACAK

Kütüphane bünyesinde yaklaşık 4 bin adet kitap mevcut. 0-5 yaş grubu odası, ilköğretim odası, engelliler odası, robotik kodlama odası, çalışma ve okuma odaları ile hizmet veren kütüphanede aynı zamanda ney ve hat salonları da mevcut. Kütüphaneler Genel Müdürü’nün bölgeyi ziyaret ettiğini aktaran yetkililer, Gar Kütüphanesi’nin Konya’nın göz bebeği olacağını aktardılar. Kütüphane, sabah 08.00- 17.00 saatleri arasında hizmet verecek. Projenin ülke genelinde yaygınlaştırılması planlanıyor. (Ayşegül Ertul-www.pusulahaber.com.tr)

gar-kutuphane-(3).jpggar-kutuphane-(7).jpggar-kutuphane-(1).jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.