"Gaziantep Gençlik Buluşması"

"Gaziantep Gençlik Buluşması"
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:- "Tabii ki gelecek gençliğin ama bugün yaptıklarınızla, aldığınız eğitimle, ortaya koyduğunuz çalışmalarla bu geleceğe yürüme imkanınız olacak. Eğer bugünden kendinizi geliştirmezseniz, bugünden kendinizi buna hazırlamazsanız

GAZİANTEP (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, geleceğin gençlerin olduğunu, gençlerin bugün yaptıklarıyla, aldıkları eğitimle, ortaya koydukları çalışmalarla geleceğe yürüme imkanı olacağını belirterek, "Eğer bugünden kendinizi geliştirmezseniz, bugünden kendinizi buna hazırlamazsanız, o zaman gelecekte başarıya ulaşamazsınız. Bundan dolayı elinizin altındaki imkanları iyi değerlendirmeniz lazım" dedi.

Kılıç, AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen "Gaziantep Gençlik Buluşması" etkinliğinde, İl Gençlik Kolları Teşkilatı üyelerine hitap etti.

AK Parti'nin gençler için yaptığı çalışmaların ortada olduğunu belirten Kılıç, gençlik kollarını ve gençlik çalışmalarını hiçbir zaman seçim zamanı poster asan, bildiri dağıtan ve slogan atan kişiler olarak görmediklerini söyledi.

Kılıç, şöyle konuştu:

"Bunları tabii ki hep beraber yapıyoruz. Biz de yaptık bunları zamanında, yapmaya da devam ediyoruz. Yeri geldiği zaman biz de pankart asmaya gidiyoruz seçim çalışmalarına. Bu işin zaten doğasında olması gereken bir şey çünkü diyorsak ki 'Biz teşkilat olarak beraberiz', herkes her görevi yapar ama bunun haricinde biz gençlerimizden özellikle fikri anlamdaki müzakereler içerisinde, ülkemizin geleceğiyle ilgili çalışmalarda, hem fikirlerini hem de aynı zamanda çalışmalarını açıkça ortaya koymalarını teşvik eden yapıdan geliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızla çalışmaya başladığım zaman 27 yaşındaydım. O zaman Sayın Cumhurbaşkanımız, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olarak ortaya koyduğu çalışmalar içerisinde, gerçekten yoğun tempoda ve üstümüze verdiği sorumluluk ağır bir sorumluluktu.

Elhamdülillah, Rabbim yardım etti. En azından kendi açımızdan bir sıkıntıya sebep olmadan, Sayın Cumhurbaşkanımıza da elimizden geldiği kadar hizmet ederek bu görevi tamamladık ama şunu gördük ki gençlerin önünün açıldığı, gençlerin kendini ortaya koyması için onlara fırsat verildiği zaman neler yapılabileceği ortada."

Gaziantep'te yürüttükleri bazı çalışmalara da değinen Kılıç, son bir yılda Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunda düzenledikleri 115 etkinlikten 10 bin 500 gencin faydalandığını anlattı.

Daha önlerinde katedecekleri çok yol ve yapacakları çok iş olduğunu aktaran Kılıç, şöyle devam etti:

"2023, 2053, 2071 hedeflerini ortaya koyduğumuzda, o anlamda Sayın Cumhurbaşkanımızın çizmiş olduğu hedef doğrultusunda bunların çalışmasıyla ilgili baktığımızda hepimize çok büyük görevler düşüyor. Sizlerin ortaya koyacağı çalışma, sizlerin ortaya koyacağı gayretle bu hedeflere ulaşılacak. Biz bunun altyapısını bugünden hazırlamaya çalışıyoruz, bunun için 'gece gündüz' demeden uğraşıyoruz. 'Gelecek gençliğin' dendiği zaman, tabii ki gelecek gençliğin ama bugün yaptıklarınızla, aldığınız eğitimle, ortaya koyduğunuz çalışmalarla bu geleceğe yürüme imkanınız olacak. Eğer bugünden kendinizi geliştirmezseniz, bugünden kendinizi buna hazırlamazsanız, o zaman gelecekte başarıya ulaşamazsınız.

Bundan dolayı elinizin altındaki imkanları iyi değerlendirmeniz lazım. Bu anlamda baktığınızda Türkiye'nin ne kadar farklı bir yol katettiğini açıkça görebiliyoruz."

- "Sadece bu yıl içerisinde arttıracağımız (öğrenci yurtları) kapasite bir 100 bine yakın"

Kılıç, ana muhalefet partisi genel başkanının geçen günlerde "Türkiye'de yurt yapılmıyor" dediğini anımsatarak, "Türkiye'de Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumunun yapısı olarak söylüyorum. 2002'de 190 yurt vardı ve bu yurtların kapasitesi 180 bin civarındaydı. Şu anda 460 bini aşmış durumda. 604 yurt var ve şu anda devam eden yatırımlarımızla sadece bu yıl içerisinde arttıracağımız kapasite bir 100 bine yakın. Önümüzdeki 3 yıl içinde 250 bine yakın kapasite artışı olacak. Demek ki Türkiye'de yurt yapılıyormuş." şeklinde konuştu.

Kılıç, şunları dile getirdi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, bir keresinde Meclis'te... O zaman şu andaki genel başkan, yine genel başkandı. Ben şu son hafta yaptığı açıklamalar dolayısıyla ismini anmak konusunda biraz sıkıntı çekiyorum. Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimizin üyesi bir hanımefendiye karşı kullanmış olduğu kelimeler ve bunların ısrarıyla alakalı tutumdan dolayı kendisinin ismini anmaktan, açıkçası çok da yapmak istemiyorum. Hatırlıyorum, bütçe müzakereleri sırasında orada bazı konular olmuştu. Sayın Cumhurbaşkanımız o zaman başbakan olarak demişti ki: (CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu) 'Yine çaktı.' Bu rakamlar konusunda da ortaya koyduğumuz yine çaktı."

CHP'nin öğrencilerle ilgili konuları dile getirdiğine dikkati çeken Kılıç, "Belediyelerin öğrencilere burs vermesi konusunda biz bir karar almıştık. O kararı Anayasa Mahkemesine kim götürdü? Hem engel olacaksın hem de 'Neden öğrencilere yardım yapılmıyor?' diyeceksin. Kredi ve Yurtlar Kurumu olarak öğrencilere verdiğimiz burs ve kredi neredeydi, şu anda nerede? 45 liraydı, şu an 400 lira." ifadelerini kullandı.

Kılıç, "Biz sivil anayasa ortaya çıkarmak için ne dedik? 'Tüm siyasi partiler buyursun, gelsinler, oturalım masaya, bunu hazırlayalım.' Masadan kim kaçtı? Yine ana muhalefet. Neden hep bir yere ilerleyeceğiniz zaman bunlar niye oluyor? Bir şeyler yapmak istediğiniz zaman bunlar niye oluyor?" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.