Gaziantep merkezli terör operasyonu

Gaziantep merkezli terör operasyonu
PKK/KCK'ya yönelik Gaziantep ve Van'da düzenlenen operasyonda 26 kişi gözaltına alındı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep ve Van'da, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 26 zanlı yakalandı.

Gaziantep Valiliğinin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, güvenlik güçleri, Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, terör örgütü PKK/KCK ile gençlik yapılanması YDG-H içinde eylem ve faaliyetlerde bulunan zanlıların yakalaması için çalışma başlattı.

Gaziantep ve Van'da, özel harekat ekiplerinin de desteğiyle düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 26 zanlı gözaltına alındı.

Zanlıların adreslerindeki aramalarda 5 tabanca, 2 pompalı tüfek, bu silahlara ait çok sayıda fişek, el yapımı patlayıcı ve bunların yapımında kullanıldığı belirlenen malzemeler, 3 dizüstü bilgisayar ile çok sayıda harici hard disk, flash bellek, hafıza kartı, cep telefonu ve SIM kart, örgüt içerikli kitap, poster, afiş ve bez parçası ele geçirildi.

Terör örgütünün talimatıyla kanunsuz gösteri ve yürüyüş eylemlerini organize ettikleri ve bunlara katıldıkları, Cumhurbaşkanı ve güvenlik güçlerine hakaret ettikleri, internette propaganda yaparak örgütü övücü ve özendirici paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.