"Gazprom ve Türk özel sektör tedarikçileri anlaştı" iddiası

"Gazprom ve Türk özel sektör tedarikçileri anlaştı" iddiası
Gazprom ile Türkiye’deki özel doğalgaz ithalatçı firmaları arasındaki fiyat anlaşmazlığında çözüme varıldığı iddia edildi- Anlaşma sonrası ithalatçı firmalara yeniden tam kapasite gaz sağlanacağı belirtiliyor

MOSKOVA (AA) - Rus enerji şirketi Gazprom ile Türkiye’deki özel doğalgaz ithalatçı firmaları arasındaki fiyat anlaşmazlığında çözüme varıldığı iddia edildi.

Rus haber ajansı RIA Novosti’nin Gazprom’dan ismi açıklanmayan bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre, Gazprom ve Türk özel doğalgaz ithalatçıları arasındaki fiyat anlaşmazlığı konusunda çözüme varıldı.

Gazprom’un daha önce doğalgaz temininde kısıtlamaya gittiği Türkiye’deki Enerco Enerji, Bosphorus Gaz, Avrasya Gaz, Shell, Batı Hattı ve Kibar Enerji firmalarına, anlaşma sonrası tekrar tam kapasite doğalgaz sağlayacağı belirtildi.

Geçen şubat ayında Gazprom'un, Türk özel sektör firmalarına sağladığı yüzde 10,25'lik fiyat indirimini geri çektiği, bunun üzerine Türk firmalarının da indirimsiz fiyattan kesilen faturaları ödemeyi reddettiği ortaya çıkmıştı. Rus enerji şirketi Gazprom da şubat ayında Türkiye’ye Batı Hattı doğalgaz boru hattından gönderdiği doğalgazda yüzde 50’ye varan kısıtlamalara gitmişti.

Özel sektör tedarikçileri Bosphorus Gaz, Enerco Enerji, Batı Hattı, Kibar Enerji, Avrasya Gaz ve Shell Enerji Rusya ile 2013’te yapılan anlaşma doğrultusunda yılda yaklaşık 10 milyar metreküp doğalgaz ithal ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.