Gazze-İsrail sınırında gerginlik

Gazze-İsrail sınırında gerginlik
Gazze sınırında gösteri düzenleyen Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çıkan olaylarda 4 Filistinli yaralandı

GAZZE (AA) - Gazze Şeridi'nin sınır bölgelerinde gösteri düzenleyen Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çıkan olaylarda, 4 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Gazze Şeridi'ndeki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin doğusundaki sınır bölgelerinde yüzlerce Filistinli gösterici ile İsrail askerleri arasında çıkan olaylarda, 4 Filistinlinin yaralandığını belirtti.

Kudra, yaralı gençlerin hayati tehlikesinin bulunmadığını aktardı.

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri nedeniyle geçen ekim ayından bu yana Batı Şeria, Gazze ve Kudüs'te İsrail askerleriyle Filistinliler arasında sık sık gerginlik yaşanıyor.

Ekim ayından bu yana her cuma günü Gazze'nin sınır bölgelerinde gösteriler düzenleniyor. İsrail askerleri göstericilere göz yaşartıcı gazın yanı sıra plastik veya gerçek mermilerle müdahale ederken, Filistinli gençler de askerlere taş ve molotofkokteyli ile karşılık veriyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.