Gazze'de fotoğraf yarışması

Gazze'de fotoğraf yarışması
AB Program Destek Ofisi Müdürü Viezzer:- "İsrail yönetiminden, Gazze'ye yönelik ablukanın kaldırılmasını istedik"

GAZZE (AA) - Avrupa Birliği (AB) Program Destek Ofisi Müdürü Alessandra Viezzer, İsrail'den Gazze'ye yönelik ablukanın kaldırılmasını istediklerini söyledi.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) ile AB'nin işbirliğiyle düzenlenen "Yaşamayı hak ediyoruz" isimli fotoğraf yarışmasının ödül töreninde konuşan Viezzer, "İsrail yönetiminden, Gazze'ye yönelik ablukanın kaldırılmasını istedik. Aynı zamanda Hamas ile Fetih arasındaki uzlaşı konusunun başarıya ulaşması ve yeniden birliğin sağlanması gerektiğini de belirttik" dedi.

Fotoğraf sergisinin başta bütün dünyanın Gazze ablukasını duyması olmak üzere bir çok mesaj taşıdığını ifade eden Viezzer, "Ayrıca sergi, bölgedeki gençlere sanatsal becerilerini gösterme fırsatı verdi" diye konuştu. İsrail, Hamas'ın 2006 yılında yönetimi devralmasının ardından başlattığı ve 2007 yılı ortasında daha da şiddetle uygulamaya koyduğu Gazze ablukasını, halen sürdürüyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.