Gazze'de işsizliğe karşı protesto

Gazze'de işsizliğe karşı protesto
Gazze kentinde onlarca Filistinli işçi, artan işsizliği protesto etmek amacıyla gösteri düzenledi

GAZZE (AA) - Gazze Şeridi’nde onlarca Filistinli işçi, artan işsizliği protesto etmek amacıyla gösteri düzenledi.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) içerisinde en büyük ikinci grup Filistin Kurtuluş Halk Cephesi’ne bağlı Sendikal Eylem Cephesi’nin Gazze kentindeki Meçhul Asker Anıtı’nda, artan işsizliği ve yoksulluğu protesto etmek için düzenlediği gösteriye onlarca Filistinli işçi katıldı.

Gösteriye katılan protestocular, “İşçilerin sorunlarının çözülmesini istiyoruz” ve “Medeni, sendikal ve emekçi yanlısı kanun için mücadelemizi sürdüreceğiz” yazılı dövizler taşıdı.

Sendikal Eylem Cephesi yöneticilerinden İbrahim Ebu Kayde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir takım sendikal adımlar kapsamında bir araya geldiklerini belirterek, Filistinli yetkililere işçilerin çektiği zorlukları ve sesini duyurmak istediklerini ifade etti.

Filistinli işçilerin yüzde 70’inin yoksulluk sınırı altında yaşadığına dikkati çeken Ebu Kayde, Filistin uzlaşı hükümetinden iş olanağı artıracak, İsrail ürünlerini boykot edecek ve yerli ürünleri teşvik edecek politikaları izlemesini talep etti.

Ebu Kayde, Gazze Şeridi’ndeki kötü hayat şartlarının sona ermesi için Hamas ve Fetih hareketlerindeki yöneticileri, aralarındaki ayrılıkları bitirmeye çağırdı.

Yeniden İmar ve Ablukayı Kırmak İçin Ulusal Kurulu’nun hazırladığı raporda, Gazze Şeridi’nde yaşayan Filistinlilerin yüzde 40’ının aşırı yoksulluk sınırını aştığı, yüzde 45’inin işsiz olduğu kaydediliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.