Gazze'de patlama sonucu bir çocuk öldü

Gazze'de patlama sonucu bir çocuk öldü
GAZZE (AA) - Gazze'de Cabalya mülteci kampında meydana gelen patlama sonucu Filistinli bir çocuk yaşamını yitirdi, bir çocuk yaralandı.Sağlık Bakanlığından...

GAZZE (AA) - Gazze'de Cabalya mülteci kampında meydana gelen patlama sonucu Filistinli bir çocuk yaşamını yitirdi, bir çocuk yaralandı.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Cabalya mülteci kampındaki evlerinin yakınında patlama nedeniyle 5 yaşındaki Suhayb Sakr'ın hayatını kaybettiği, 6 yaşındaki ağabeyi Musab'ın ise ağır yaralandığı belirtildi.

Emniyet kaynakları da olaya İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılar sırasında atılan mühimmatın infilak etmesinin neden olduğunu ifade etti.

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda patlamamış 90 ton askeri mühimmatın etkisiz hale getirildiği açıklanmıştı.

İsrail'in 7 Temmuz 2014'te başlattığı 51 gün süren saldırılarında 2 bin 158 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılırken, binlerce bina hasar görmüştü. Saldırılarda atılan bazı patlayıcıların daha sonra infilak etmesi sonucu da hayatını kaybedenler olmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.