Gazze'deki elektrik krizi

Gazze'deki elektrik krizi
Gazze Şeridi'nde güvenlik güçleri, elektrik krizinin derinleşmesini protesto eden bir grup göstericiyi güç kullanarak dağıttı

GAZZE (AA) - Gazze Şeridi’nde emniyet güçleri, elektrik krizinin derinleşmesini protesto eden bir grup göstericiyi güç kullanarak dağıttı.

Gazze’nin kuzeyinde yer alan Cibaliya Mülteci Kampı’nda, bazı bağımsız aktivistlerin çağrısıyla elektrik krizinin derinleşmesini protesto eden göstericileri güvenlik güçleri jop ile sopa kullanarak ve havaya ateş açarak dağıttı.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, protestonun olağan biçimde başladığı, ancak göstericilerin elektrik şirketine ulaşmasıyla şirketin mallarına zarar vermeye kalkıştığı kaydedildi.

Açıklamada, göstericilerin elektrik şirketinin mallarına zarar vermeye kalkışması üzerine emniyet güçlerinin göstericilere müdahale etmek zorunda kaldığı ifade edildi.

Görgü tanıkları da polislerin göstericileri darp etmesi sonucu aralarında Fransa'nın resmi haber ajansı AFP’nin kameramanı Muhammed el-Baba’nın da yer aldığı birkaç göstericinin yaralandığını ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.