Gazze'den İsrail'e roket atılması

Gazze'den İsrail'e roket atılması
Gazze'den yapılan roketli saldırının sorumluluğunu terör örgütü DAEŞ ile bağlantılı "Şehid Ömer Hadid Seriyyesi- Beytu'l Makdis" adlı örgüt üstlendi- Hamas, Gazzeli çocuğun ölümünden İsrail'i sorumlu tuttu

GAZZE (AA) - Gazze Şeridi'nden İsrail'in güneyine düzenlenen dün düzenlenen roketli saldırının sorumluluğunu terör örgütü DAEŞ ile bağlantılı "Şehid Ömer Hadid Seriyyesi- Beytu'l Makdis" adlı örgüt üstlendi.

Örgüt tarafından yapılan yazılı açıklamada, roketlerin, Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülen Filistinlilerin intikamını almak için atıldığı ifade edildi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'nden atılan birkaç roketin, İsrail'in güneyinde açık alana düştüğü ve herhangi bir can kaybına yol açmadığı belirtilmiş, Gazze'den atılan roketlere karşılık Hamas'ın 4 mevzisinin hedef alındığı kaydedilmişti.

"Şehid Ömer Hadid Seriyyesi- Beytu'l Makdis" adlı örgüt, son aylarda İsrail'in güneyine bir kaç roket saldırısı düzenlemiş, İsrail ordusu ise bu saldırılara Gazze'deki Hamas hedeflerini vurarak karşılık vermişti.

DAEŞ bağlantılı söz konusu gruplar 26 Ağustos 2014'te Hamas ile İsrail arasındaki uzun dönemli ateşkese rağmen, zaman zaman Gazze'den İsrail'e füze atışı yapıyor. Hamas yönetimi "Tekfirci" şeklinde tanımladığı terör hücrelerinin "İsrail'e hizmet ettiği"ni savunuyor ve DAEŞ'i "İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını meşrulaştırmak için gerekçe üretmek" ile suçluyor.

- Hamas, Gazzeli çocuğun ölümünden İsrail'i sorumlu tuttu

Öte yandan, Hamas olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in bu sabah düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybeden Gazzeli çocuk Yasin Ebu Husa'nın ölümünden ve Filistin halkına karşı işlediği "savaş suçlarının" neticelerinden Tel Aviv yönetimini sorumlu tuttu.

Açıklamada, "tansiyonu yükseltmeyi sürdürmesinin" muhtemel sonuçları konusunda da İsrail'e uyarıda bulunuldu.

Gazze Şeridi'ndeki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in Gazze'nin kuzeyine düzenlediği hava saldırısında 10 yaşındaki Yasin Ebu Husa'nın hayatını kaybettiğini, kardeşleri Esra ile Eyub'un yaralandığını bildirmişti.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.