Gazzeli çocuklardan "mum yakma" eylemi

Gazzeli çocuklardan "mum yakma" eylemi
Gazzeli Zeyneddin:-"Mum ışığında ders çalışıyoruz. Elektrik istiyoruz. Yıllardır bu krizden muzdaribiz. Ne zamana kadar? Niçin? Onurlu yaşamak Gazze çocuklarının da hakkı"

GAZZE(AA) - Gazzeli çocuklar, "mum yakarak" elektrik kesintilerini protesto etti.

Meçhul Asker Meydanı'nda toplanan çocuklar, akaryakıt krizine bağlı olarak meydana gelen elektrik kesintilerini protesto etmek amacıyla "mum yakma" eylemi düzenledi.

Çocuklar adına konuşan Yahya Zeyneddin, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Başbakan Rami el-Hamdallah'tan elektrik krizine çözüm bulmalarını istedi.

Zeyneddin, uluslararası insan hakları kurumlarına da Gazzeli çocukların sıkıntılarına bir an önce son verilmesi için harekete geçme çağrısında bulunarak, "Mum ışığında ders çalışıyoruz. Elektrik istiyoruz. Yıllardır bu krizden muzdaribiz. Ne zamana kadar? Niçin? Onurlu yaşamak Gazze çocuklarının da hakkı." dedi.

Gazze'deki Enerji ve Tabii Kaynaklar Kurumundan yapılan yazılı açıklamada, Filistin Uzlaşı Hükümetinin akaryakıta uyguladığı vergiden dolayı Gazze'deki tek elektrik santralinde üretimin durduğu belirtilmişti.

Gazze Elektrik Şirketi ve Hamas Hareketi, yıllardır akaryakıta uygulanan ve elektrik üretiminin azaltılmasına neden olan söz konusu verginin kaldırılmasını talep ediyordu.

Filistin hükümeti, Gazze'deki elektrik santraline satılan akaryakıttan alınan aylık vergiyi 8,7 milyon dolar olarak hesaplamıştı.

Yıllardır İsrail'in ablukası altındaki Gazze'nin ihtiyacı olan yaklaşık 400 megavat elektriğin sadece 212 megavatı karşılanabiliyor. İsrail tarafından 120, Mısır'dan 32 megavat elektrik sağlanırken Gazze'deki santralden yalnızca 60 megavat elektrik elde edilebiliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.